Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΣΤΟΝ ΣΚΑ’Ι’ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΏΡΓΟ ΑΥΤΙΆ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΣΤΟΝ ΣΚΑ’Ι’ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΏΡΓΟ ΑΥΤΙΆ

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο περιγραφής μιας «εικονικής πραγματικότητας».

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα θα γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια ανάπτυξης, ενώ έχει καταστεί παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους.

Ο πρωθυπουργός επαίρεται για το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων το οποίο συντηρείται με αχαλίνωτο δανεισμό, την ώρα που η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει καταρρεύσει λόγω των πρωτοφανών ανατιμήσεων.

Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την «αύξηση των καταθέσεων», αποκρύπτοντας την μείωση των αποταμιεύσεων των Ελλήνων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάρρευση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο πρωθυπουργός συνέστησε στους υπουργούς του «προσοχή στις δηλώσεις», αντί να τους εγκαλέσει για τα συνεχή λάθη κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. Κυβέρνηση της επικοινωνίας και όχι της ουσίας.

Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός «προέβλεψε» μείωση του κόστους ενέργειας τον Μάιο, γεγονός αυτονόητο διότι τους θερμούς μήνες η ζήτηση του φυσικού αερίου μειώνεται! Όταν η Ελληνική Λύση είχε προβλέψει με ακρίβεια την διακύμανση των τιμών της ενέργειας προτείνοντας έγκαιρα λύσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της «αυτοεκπληρούμενης προφητείας» αγνόησε!

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εξωραΐσει ακόμα και την εθνική τραγωδία στην οποία έχει εξελιχθεί η πανδημία, επικαλούμενος τον τρόπο υπολογισμού των νεκρών! Αποκρύπτοντας ότι η Ελλάδα τα δύο τελευταία έτη έχει καταγράψει την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι η υποτονική αντίδραση του πρωθυπουργού στην αναβάθμιση της τουρκικής απειλής: Αντί να απαιτήσει άμεσα την επιβολή σκληρών κυρώσεων έναντι μίας χώρας που απειλεί την ελληνική, άρα και ευρωπαΐκή κυριαρχία, αναφέρθηκε αόριστα σε «εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας»!
Δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να στηλιτεύσει την απαράδεκτη στάση του ΝΑΤΟ, καθιστώντας την Ελλάδα μοναδική χώρα στον πλανήτη η οποία συμμετέχει σε συμμαχία που δεν εγγυάται την εθνική της ακεραιότητα!

Ένας πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου, με δηλώσεις που παραπέμπουν σε μία «εικονική πραγματικότητα», αγνοώντας την πραγματική κατάσταση της κοινωνίας και της οικονομίας. Μία κυβέρνηση που αποδεικνύεται επικίνδυνη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Shares