Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΛΑΔΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ & ΠΟΣΙΠΣ

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΛΑΔΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ & ΠΟΣΙΠΣΣυνάντηση με κλαδικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων της Ελλάδος είχε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κ. Κ. Χήτας, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Βουλή, στις 19/1/2023.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ (Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος), ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τους (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών). Τον κλάδο εκπροσώπησαν οι: κ. Καντάς Αριστείδης (Πρόεδρος ΠΟΣΙΠΣ), κ. Ρούσσος Γεώργιος (Αντιπρόεδρος ΠΟΣΙΠΣ), κ. Σελλή Χαρίκλεια (Πρόεδρος ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ), κ. Αρκαδάκης Ιωάννης (Ταμίας του ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ) και κ. Ρήγας Γεώργιος (Αντιπρόεδρος ΠΟΣΙΠΣ).

Στο επίκεντρο τη συνάντησης βρέθηκε η αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις καθυστερήσεις εξοφλήσεων των δεδουλευμένων των παιδικών σταθμών, οι οποίοι υλοποιούν πρόγραμμα φιλοξενίας μικρών παιδιών χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, μέσω του φορέα – αναδόχου ΕΕΤΑΑ, που διαχειρίζεται τα της εμπλοκής τους στο πρόγραμμα και τα θέματα των πληρωμών τους. Οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των δεδουλευμένων αγγίζουν ακόμα και το τετράμηνο, γεγονός που οδηγεί τις επιχειρήσεις τους σε αδιέξοδο, καθιστώντας τες μη βιώσιμες, όπως υποστήριξαν οι ως άνω κλαδικοί εκπρόσωποι.

Ο κ. Χήτας αφού ενημερώθηκε για το μείζον πρόβλημα του κλάδου και είχε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους ανωτέρω κλαδικούς εκπροσώπους των ιδιοκτητών παιδικών σταθμών & νηπιαγωγείων με τους εκπροσώπους του κλάδου, συμφώνησε να δρομολογηθεί από το κόμμα μια Κοινοβουλευτική Ερώτηση, η οποία θα θέτει τα παραπάνω ζητήματα ενώπιον των αρμόδιων Υπουργών, καλώντας τους να επιλύσουν κάθε αδιέξοδο οφειλόμενο σε κωλυσιεργίες και αβελτηρίες της Πολιτείας. Ο κ. Χήτας, τέλος, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης να ασκείται εις βάρος των ιδιωτών ιδιοκτητών παιδικών σταθμών και είναι ώρα να αναλάβουν οι αρμόδιοι πολιτικοί ηγέτες τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Shares