Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Για «θυσία των παιδιών στα Τέμπη» λέει ο Μητσοτάκης!

Σε γραμμή… Πορτοσάλτε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια απίστευτη ύβρι, χαρακτηρίζει «θυσία» των παιδιών το έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι και νέες, στη διάρκεια ομιλίας του από το Μαρούσι, όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου.

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους πολλά νέα παιδιά. Ξέρω πολύ καλά ότι η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα μας», τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός!

Αλήθεια, «θυσία»; Για ποιον «θυσιάστηκαν» αυτά τα παιδιά, στο πλέον θανατηφόρο συμβάν στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου;

Και μήπως θα πρέπει να χρειαστούν και άλλες «θυσίες» (!), για να έχουμε καλύτερο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ή καλύτερες αστικές συγκοινωνίες και ασφαλέστερα πλοία;

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην το εννοούσε όπως το είπε, ωστόσο ένας μεγάλος φιλόσοφος έλεγε πως η γλώσσα είναι το υλικό περίβλημα της σκέψης!

ieidiseis.gr

Shares