Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Για τα πανηγύρια! Διέρρευσε το «σκονάκι» που έδωσαν στον Κώστα Καραμανλή σχετικά με πιθανές ερωτήσεις για τα Τέμπη!

Όπως φαίνεται ούτε οι συνεργάτες του Καραμανλή δεν τον εμπιστεύονται αυτές τις «μαύρες» ώρες

Σε μια αδιανόητη γκάφα ολκής υπέπεσε το γραφείο του Κώστα Αχ. Καραμανλή ο οποίος σήμερα παρέδωσε τη σκυτάλη του στο Υπουργείο Μεταφορών στον Γιώργο Γεραπετρίτη μετά την χθεσινή παραίτηση του για την πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη, την στιγμή που η χώρα έχει «παγώσει» από το τρομερό δυστύχημα.

Ο απερχόμενος υπουργός πήγε προετοιμασμένος στην τελετή με «σκονάκι» για το πώς ακριβώς πρέπει να απαντήσει σε περίπτωση που οι δημοσιογράφοι ήθελαν να κάνουν ερωτήσεις για το τραγικό δυστύχημα. Όμως, αντί στη συνέχεια να το αποκρύψουν το διέρρευσαν και στους εκπροσώπους του τύπου.

Στη δήλωση που διένειμαν από το γραφείο του προς τους δημοσιογράφους, οι συνεργάτες του απερχόμενου Υπουργού ξέχασαν να βγάλουν το «σκονάκι» που του είχαν κάνει σε περίπτωση που γίνονταν ερωτήσεις σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τους συμβουλάτουρες του κ. Καραμανλή σε περίπτωση που γινόταν οποιαδήποτε ερώτηση εκείνος θα απαντούσε «Σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα».

Επίσης, σε περίπτωση που οι δημοσιογράφοι επιμείνουν και ασκήσουν πίεση ο Κώστας Καραμανλής θα απαντούσε «Σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν».

Τι έγινε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής
Μεγάλες υποσχέσεις από την πλευρά του νυν -πλέον – Υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Γεραπετρίτη ακούστηκαν στην σημερινή παράδοση της σκυτάλης του Υπουργείου καθώς ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παραιτήθηκε χθες μετά την πρωτοφανή τραγωδία με τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη.

Οι δύο τους ζήτησαν υποκριτικές «συγνώμες» για την πρωτοφανή τραγωδία. Ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε σε όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα, χωρίς να γίνει καμία, απολύτως, αναφορά σε όσα δεν έγιναν αν και ο απερχόμενος Υπουργός γνώριζε.

«Βιώνουμε μαύρες μέρες για τη χώρα. Η χώρα βιώνει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και όλοι είμαστε συντετριμμένοι. Αναλαμβάνω με μια ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και ανέλυσε τους τρεις στόχους.

– να διερευνήσουμε τους λόγους που φτάσαμε να θρηνήσουμε την απώλεια ψυχών. Η έρευνα θα γίνει με τρόπο διαφανή και ενδελεχή. Για τον λόγο αυτό σήμερα θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες και τις αδράνειες που υπήρξαν αν υπήρξαν διαχρονικά και όχι για απόδοση ευθυνών

– η δεύτερη εντολή είναι να εξασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού υποδομών που έχουν εξασφαλιστεί ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση

– η τρίτη εντολή είναι να γίνουν ενέργειες για εξασφάλιση της ασφάλειας των σιδηδρομομικών μετακινήσεων προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ο Υπουργός ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν ενώ υποσχέθηκε κοιτώντας τους στα μάτια τους «ότι αυτό το δύσκολο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους, θα διερευνηθούν όλα».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός ζήτησε επίσης «συγνώμη« από τις οικογένειες των θυμάτων. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε τον απολογισμό του έργου του (ποιου;) καθώς όπως είπε «το αν έγιναν πολλά ή λίγα δεν θα το δούμε σε αυτή την ημέρα πένθους».

Όπως είπε «η πατρίδα βιώνει εθνική τραγωδία, τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στις ζωές που χάθηκαν» διαβεβαιώνοντας «όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ότι όλα θα ερευνηθούν».

«Το ότι ότι στη θέση του υπουργού τοποθετείται ένας άξιος επιστήμονας, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η έρευνα θα είναι ενδελεχής και τα αίτια του δυστύχηματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας ο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στον Γιώργο Γεραπετρίτη, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Μεταφορών, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει» και εξέφρασε για άλλη μια φορά «τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τις πιο θερμές ευχές στους τραυματίες που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία».

Μόνο ντροπή!

Αυτά δήλωνε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής πριν από λίγες μόλις ημέρες, από το βήμα της Βουλής. Έχει μεγάλη σημασία τι δηλώνει για τους εργαζόμενους και την επάρκεια της εκπαίδευσης τους, όταν αυτή τη στιγμή προσπαθούν να φορτώσουν τα πάντα στον σταθμάρχη…

Δείτε στο τέλος του παρακάτω εγγράφου το «σκονάκι»

του newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares