Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ; Γιατί έρχονται όλοι στην Ευρώπη;..

Η συζήτηση γύρω από το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και της προσφυγιάς δεν είναι ελληνική υπόθεση.Όλη η Ευρώπη έχει θέμα από Βορρά προς (κυρίως) Νότο.

Σίγουρα το ζήτημα της μείωσης του πληθυσμού (λόγω γήρανσης) είναι μεγάλο θέμα. Οι εταιρείες και οι βιομηχανίες επιθυμούν πάντα νέο, εύρωστο εργατικό δυναμικό για εργασία και κατανάλωση. Η εύκολη λύση το … μπόλιασμα (έτσι το βλέπουν) του πληθυσμού με ξένους, εν προκειμένω μουσουλμάνους από τη Μέση Ανατολή. Έτσι έκανε και η Γερμανία όταν ‘κάλεσε’ τους Σύρους για εργασία.

Μεγάλο θέμα επίσης είναι το ζήτημα της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης. Ο φεντεραλισμός της ελίτ της Ευρώπης βασίζεται στην κατάργηση του κράτους-έθνους ώστε να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η λογική αυτή σιχαίνεται την έννοια των συνόρων. Κι όταν ξεκινάς με κατάργηση συνόρων εσωτερικά, λογικό να τα ακυρώνεις και εξωτερικά. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν οι ελίτ.

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί για ποιο λόγο οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες (πόσο μάλλον οι παράνομοι μετανάστες) δεν πάνε σε μουσουλμανικές χώρες, που έχουν μάλιστα και πλούτο (βλ. Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ντουμπάι κλπ). Ο λόγος είναι απλός. Στις χώρες αυτές τα σύνορα είναι βασικό θεμέλιο για την ειρήνη. Όλες οι φυλές αυτές κατέληξαν και χάραξαν στα σύνορα που έχουν και εδώ και δεκαετίες έχουν ειρήνη διότι τα σέβονται. Όποιος τα παραβιάσει είναι εχθρός.

Στην Ευρώπη έχουμε την αντίθετη θεωρία. Πως τα σύνορα είναι η αιτία για τους πολέμους της ηπείρου αυτής. Άρα οι Ευρωπαίοι ‘μισούν’ τα σύνορα, ενώ οι μουσουλμάνοι της Μέσης Ανατολής τα επιβάλλουν.

Επειδή όμως η θεωρία των ανοικτών συνόρων είναι θεωρία, κυρίως, της ελίτ γίνεται κατανοητό πως οι λαοί αντιδρούν. Κάποιες φορές με λογική (άρα και ψήφο), άλλες παράλογα ( άρα με βία δυστυχώς).

Στην Ευρώπη πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε ποια είναι η εικόνα που έχουμε για την ήπειρό μας στο άμεσο μέλλον. Με αφορμή και το brexit όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε τι σημαίνει Ευρώπη και τι σημαίνει Ευρωπαίος….

Shares