Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Έρχεται ένας χειμώνας που θα θυμίζει Αρμαγεδώνα – Χωρίς περιστροφές ο Κυριάκος Βελόπουλος εξήγησε τι ΔΕΝ έχει κάνει η κυβέρνηση

Σαρωτικός ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης  

Κατά τις 8.30 το πρωί ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ στην εκπομπή Από τις 6 και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ξεκινώντας αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να του επαναφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης και στην κυβερνητική αφήγηση που έλεγε ότι με ένα εμβόλιο τελειώσαμε, ενώ πλέον συζητάμε για 4η δόση. Επίσης έθιξε το θέμα της υποστελέχωσης των ΜΕΘ, όπως και το γεγονός ότι δεν πληρώνουν για κατασκευή ΜΕΘ η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια σχολίασε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Αναφέρθηκε στις 2 Οκτωβρίου ως πιθανή ημερομηνία, παρόλα αυτά είπε ότι μπορεί να γίνουν και νωρίτερα, καθώς αν γίνουν διπλές εκλογές πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 50 μέρες. Επομένως δεν θα συνέφερε την ΝΔ να κάνει εκλογές αρχές Δεκεμβρίου, επομένως ίσως ξεκινήσει νωρίτερα με τις πρώτες. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα εξαντληθεί η τετραετία.

Τόνισε ότι η Ιταλία μπήκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ακριβώς της ενεργειακής κρίσης και εκτιμά ότι η χώρα μας οδηγείται στην ίδια κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στο λάθος της κυβέρνησης για το κλείσιμο των λιγνιτών, κάνοντας σύγκριση με τις πολιτικές της ενέργειας των άλλων ενεργειακών χωρών. Επίσης δεν ξέχασε να τονίσει ότι η ΝΔ έκραζε κάποτε την επιδοματική πολιτική. Τέλος αποδόμισε το αφήγημα ότι μόνο ο πόλεμος φταίει για την ακρίβεια, και τόνισε το έγκλημα του lockdown και πόσο συνέβαλε στην ακρίβεια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε το φαινόμενο της αισχροκαίρδιας, καθώς παγωτά που εδώ τα βρίσκουμε με 7 και 8 ευρώ, στα Σκόπια πολούνται μόλις 2 ευρώ, δεν γίνονται έλεγχοι. Ακόμα και οι τουρίστες τόνισε από Γερμανία, προτιμούν την Τουρκία λόγω ακριβών προϊόντων.

Η συζήτηση έκλεισε με τα εθνικά θέματα, στα οποία ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προθέσεις της. Τόνισε ότι όποια κίνηση από την Τουρκία πρέπει να απαντηθεί, ενώ επίσης τόνισε τις κερκόπορτες που άφησε η κυβέρνηση με την μειωμένη επιρροή ΑΟΖ σε Καστελόριζο και διαπόντια νησιά.  Τέλος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να θέσει θέμα Ίμβρου και Τενέδου στην Τουρκία και αναφέρθηκε στα αιτήματα που πρέπει να θέσει η Ελλάδα και να ξεκινήσει να διεκδικεί.

Τέλος είπε να σταματήσει η κυβέρνηση τα λάθη στα ενεργειακά και να ξεκινήσουν οι εξορύξεις των υδρογονανθράκων.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares