Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Για κατοχή παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ηθοποιός ταινίας που οδεύει στα βραβεία Όσκαρ 2023

Η υποψήφια ταινία της Αυστρίας στα βραβεία Όσκαρ 2023 φαίνεται πως θα γίνει γνωστή για όλους τους λάθος λόγους, καθώς ο ηθοποιός που υποδύεται τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας!

Η ομάδα της ταινίας βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή. Η ταινία «Corsage» αφορά την αυτοκράτειρα Σίσι και είναι η προσπάθεια της Αυστρίας να βρεθεί στις υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ. Όμως, αυτό δεν φαίνεται πιθανό, μετά την απαγγελία κατηγοριών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας σε έναν από τους πρωταγωνιστές.

Από τη μεριά της, η δημόσια τηλεόραση ORF, που συγχρηματοδότησε την ταινία «σταματά άμεσα την παραγωγή και διανομή ταινιών με τον Φλοριάν Τάιχτμάιστερ», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ομίλου. Σύμφωνα με το ORF, η αλυσίδα κινηματογράφων Cineplexx, που διαχειρίζεται 400 κινηματογραφικές αίθουσες σε δώδεκα χώρες, απέσυρε επίσης την ταινία που παρουσιάσθηκε πέρυσι στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ωστόσο, η επαγγελματική ένωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Αυστρία έκανε γνωστό στο AFP ότι σε συνεννόηση με την σκηνοθέτρια και τους παραγωγούς διατηρεί την υποψηφιότητα της ταινίας «Corsage» στα Όσκαρ. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα βρίσκεται και στην τελική λίστα των υποψηφιοτήτων.

Βέβαια, η ένωση που επέλεξε την ταινία για να διαγωνισθεί στην κατηγορία της Καλύτερης Ξένης Ταινίας των φετινών Όσκαρ δηλώνει ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στην ταινία και την συμπεριφορά του ηθοποιού.

Ένοχος θα δηλώσει ο Φλοριάν Τάιχτμάιστερ
Την Παρασκευή, ο δικηγόρος του Φλοριάν Τάιχτμάιστερ, 43 ετών, ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης την απαγγελία κατηγοριών κατά του πελάτη του, ο οποίος θα παραδεχθεί την ενοχή του. Η δίκη του θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας σε μεγάλη ποσότητα, τουλάχιστον κατά το διάστημα ανάμεσα στο Φεβρουάριο 2008 και τον Αύγουστο 2021. Απειλείται με ποινή διετούς στέρησης της ελευθερίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί της ταινίας δηλώνουν ότι το γύρισμα έγινε πριν κυκλοφορήσουν οι πρώτες φήμες , το φθινόπωρο 2021. Όταν ερωτήθηκε για τις φήμες αυτές από τους παραγωγούς, ο ηθοποιός είχε δηλώσει «κατηγορηματικά» ότι είναι ψευδείς.

«Στο μεταξύ έχουμε ενημερώσει λεπτομερώς τους συμπαραγωγούς, διανομείς και εμπορικούς εταίρους, τους χρηματοδότες και τους σπόνσορες, καθώς και την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών», διευκρινίζουν οι παραγωγοί.

Η ταινία, που σημειώνει επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες, έχει προβληθεί σε 70 φεστιβάλ και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων. Έχει αγοραστεί από περισσότερες από 90 χώρες.

Η σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Μαρί Κρόιτσερ δήλωσε λυπημένη και οργισμένη που μία φεμινιστική ταινία αμαυρώνεται και καταστρέφεται σε αυτόν τον βαθμό από τις φρικτές πράξεις ενός και μόνο προσώπου.

Το Burgtheater, το εθνικό θέατρο της Αυστρίας, του οποίου ο ηθοποιός είναι μέλος, ανακοίνωσε την απόλυσή του με άμεση ισχύ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsIT.gr

Shares