Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Για επίσημη εκπροσώπηση & διδασκαλία τουρκικών μίλησε ο Κ.Μητσοτάκης – Το θυμάστε;.. AYTO EINAI ENΔΟΤΙΣΜΟΣ….

Για επίσημη εκπροσώπηση & διδασκαλία τουρκικών μίλησε ο Κ.Μητσοτάκης από τη Θράκη στις  17-03-2019. Το θυμάστε; Όχι !

Ας δούμε τι έγινε τότε

Μονοήμερη περιοδεία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον Έβρο, τη Ροδόπη και την Ξάνθη, όπου επισκέφθηκε και χωριά της μουσουλμανικής μειονότητας και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε πολιτικές που σχεδιάζει να υλοποιήσει αναφορικά με τη μειονότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στα τοπικά ΜΜΕ:

«Πρόθεση, δική μου βούληση, είναι να δημιουργήσω ένα μουσουλμανικό συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ, ώστε η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός της κεντρικής πολιτείας με την μειονότητα να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά. Να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους, να τους παρακολουθούμε και να τους υλοποιούμε στη συνέχεια» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την εκπαίδευση της μειονότητας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα: «η δίγλωσση παιδεία να αποκτήσει πραγματικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Και νομίζω ότι υπάρχουν προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση τις οποίες θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, προχωρώντας στο δημοτικό, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Κατά το πόσο, παραδείγματος χάρη στο δημόσιο σχολείο, θα μπορεί να διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους. Πρέπει να δείξουμε ανοιχτό πνεύμα σε αυτή τη συζήτηση. Και βέβαια τα ελλείμματα και μειονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει και αυτά να αντιμετωπιστούν».

πηγή e-evros.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares