Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: «Η Εκκλησία μετά τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο & η νέα Πανορθόδοξη Σύνοδος που θα γίνει»…

Ομιλεί ο Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος

Πρόσφατη θαυμαστή εμφάνιση του αγιασμένου γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα(του Φιλοθεΐτη) σε ευλαβή ανδρόγυνο που κατοικεί στην Ελλάδα. Το άγνωστο έως τώρα συγκλονιστικό και ταυτόχρονα διαφωτιστικό για όλους εμάς περιστατικό, διηγείται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος.

– Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα(ο Φιλοθεΐτης): Παιδιά μου, να συνεχίσετε να πηγαίνετε να λειτουργείστε στις εκκλησίες που πηγαίνατε, να μην κάνετε αυτό το βήμα.
– Γέροντα, τι θα γίνει με το Ουκρανικό; Τι θα γίνει με τις αναγνωρίσεις που κάνουν οι Αρχιερείς μας, οι Πατριάρχες μας;
– Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα(ο Φιλοθεΐτης): Τα γεγονότα τα μεγάλα που έρχονται (Τα παγκόσμια γεγονότα του γενικού πολέμου κτλ.), ενώ θα πληγώσουν και θα φοβίσουν τους ανθρώπους, θα κάνουν και ορισμένα καλά. Ένα από τα καλά που θα κάνουν.., θα καταλάβουν οι Αρχιερείς και οι Πατριαρχάδες μας, ότι, «Eνός έστι χρεία» και όχι η διχοστασία. Και θα σταματήσει η εξέλιξη του προβλήματος, διότι θα στραφεί η προσοχή μας σε αυτά τα μεγάλα. Ύστερα, λέει, όταν θα έρθει ειρήνη, θα γίνει Μεγάλη Σύνοδος. Και όχι μόνον αυτά και πολλά άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει χρόνια και αιώνες μέσα στην Εκκλησία, θα λυθούν..

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν ΣΤ΄ Πνευματικὴ σύναξη διαλόγου μὲ τὸν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο ποὺ πραγματοποιήθηκε στὶς 26 Νοεμβρίου, 2019 στὴν αἴθουσα πολλαπλῆς χρήσης τοῦ Δημοτικοῦ Σχολείου Ἀκακίου.

https://youtu.be/l5okXOddbNI

pentapostagma.gr

Shares