Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Εκλογές Μάρτιο ή Μάιο και… ξανά εκλογές…

Η Ελλάδα παραμένει στο… μικροσκόπιο των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης με τη Blid να βλέπει εκλογές πολύ πριν τον Οκτώβριο που λήγει η θητεία της κυβέρνησης.

Η Blid θεωρεί ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν τον Οκτώβριο, αλλά πριν το καλοκαίρι. Οι 151 ψήφοι δεν αρκούν για να διασφαλίσουν την πορεία της κυβέρνησης ως τη λήξη της θητείας της, λέει.

«Η κερδισμένη ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι λοιπόν το τέλος. Είναι μόνο η αρχή. Διότι ο Τσίπρας βρίσκεται χωρίς δική του πλειοψηφία. Η μόνη ερώτηση είναι: πότε θα γίνουν εκλογές; Ο Τσίπρας θέλει οι εκλογές να διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο. Μπορεί όμως και να γίνουν ήδη τον Μάρτιο, εάν χάσει την ψηφοφορία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ωστόσο διευκρινίζεται ότι φαίνεται πως υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η Bild ωστόσο εκφράζει και την άποψη ότι οι επερχόμενες εκλογές ίσως δεν είναι ικανές να φέρουν στη χώρα μια νέα κυβέρνηση λόγω κατακερματισμένου πολιτικού τοπίο και έτσι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνου και νέες, ενδεχόμενο το οποίο επικίνδυνο για την ελληνική οικονομία αλλά και για την ευρωζώνη.

newsit

Shares