Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Γερμανική πόλη προσπαθεί να προσελκύσει Πολωνούς από τη Βρετανία

Οι Πολωνοί που ζουν στη Βρετανία είναι πιθανόν να λάβουν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο – έκπληξη με τα Χριστούγεννα. Το περιεχόμενο: αποξηραμένα μανιτάρια, ζαχαρωμένα φρούτα και κέικ μπαχαρικών. Το δώρο δεν θα είναι από τον Άγιο Βασίλη αλλά από κάποιον με λιγότερο αλτρουιστικά κίνητρα.

Τα δέματα με τις γερμανικές και πολωνικές λιχουδιές αποστέλλονται από την πόλη του Γκέρλιτζ, που βρίσκεται στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Η καμπάνια αποτελεί μέρος της προσπάθειας να προσελκύσουν Πολωνούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα  εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στο ηπειρωτικό έδαφος της Ευρώπης μετά το Brexit.

H γερμανική πόλη, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό ενώ ο πληθυσμός της γερνά. Η εκστρατεία προσέλκυσης Πολωνών έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Στη Βρετανία, αυτή τη στιγμή, ζουν περίπου 900.000 Πολωνοί. Υπολογίζεται ότι 100.000 έχουν εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2016, δηλαδή μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: 24Matins.uk

Του ειδικού συνεργάτη

Shares