Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Γερμανικά, ουγγρικά και ιταλικά μαχητικά θα αρχίσουν να περιπολούν στον ουρανό της Βαλτικής τον Αύγουστο

”Η αεροπορική αστυνόμευση του ΝΑΤΟ είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα αλληλεγγύης της Συμμαχίας σε δράση” δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου


Στρατιωτικά μαχητικά από τη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Ιταλία θα αρχίσουν να περιπολούν στον εναέριο χώρο των χωρών της Βαλτικής από την 1η Αυγούστου .

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ΝΑΤΟ το Σάββατο 30 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, γερμανικά, ουγγρικά και ιταλικά μαχητικά θα αρχίσουν να περιπολούν στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ. Τέσσερα ουγγρικά μαχητικά JAS-39 θα αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση Siauliai (Λιθουανία), τέσσερα γερμανικά Eurofighters – στο Emari (Εσθονία), τα ιταλικά Eurofighters θα πετάξουν από το Malbork (Πολωνία).

“Η αεροπορική αστυνόμευση του ΝΑΤΟ είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα αλληλεγγύης της Συμμαχίας σε δράση. Σε μια εποχή που η ευρωπαϊκή ασφάλεια έχει αλλάξει ριζικά από τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, τα μαχητικά του ΝΑΤΟ είναι έτοιμα όλο το εικοσιτετράωρο να προστατεύσουν τον συμμαχικό εναέριο χώρο. Είμαστε πάντα σε επιφυλακή.” δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου .

Τα νέα σώματα θα αντικαταστήσουν τις βελγικές, γαλλικές και ισπανικές μονάδες που περιπολούν στην περιοχή από τον Απρίλιο. Οι Σύμμαχοι φρουρούν εναλλάξ τον ουρανό πάνω από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία από τότε που εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 2004, καθώς αυτές οι χώρες δεν έχουν δικά τους μαχητικά αεροσκάφη.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares