Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Γερμανία-Τουρκία: Οι προκλήσεις δεν σταματούν τις μπίζνες των δύο χωρών – Δείτε τα στοιχεία που το αποδεικνύουν…..

Γερμανία-Τουρκία: Οι προκλήσεις δεν σταματούν τις μπίζνες των δύο χωρών - Δείτε τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.....

Γερμανία-Τουρκία: Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία επιδεικνύει θετική στάση απέναντι στην Τουρκία και αυτήν την φορά φαίνεται να μην παίρνει στα σοβαρά το εμπάργκο προς την Τουρκία

Την στιγμή που η Τουρκία επεμβαίνει στρατιωτικά σε Λιβύη ,Συρία,Αζερμπαϊτζάν και Ανατολική Μεσόγειο η Γερμανία δεν κάνει λόγο για αυτά.Πως άλλωστε να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία όταν επωφελείται από αυτήν όταν  αποτελεί έναν από τους καλύτερους πελάτες της γερμανικής βιομηχανίας.

Ο όγκος των εγκεκριμένων γερμανικών εξαγωγών οπλισμού στην Τουρκία το 2020 πιθανότατα θα υπερβεί τον αντίστοιχο όγκο του 2019. Σημαντική αύξηση είχε σημειωθεί και το 2019 σε σύγκριση με το 2018 (12,9 εκατ. ευρώ).

Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία αγόρασε το 2018 γερμανικά οπλικά συστήματα αξίας 243 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των γερμανικών εξαγωγών όπλων τον ίδιο χρόνο ανήλθε στα 771 εκατ. ευρώ. Το 2019 η Γερμανία εξήγαγε οπλικά συστήματα συνολικής αξίας 832 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 345 εκατ. ευρώ αφορούσαν εξαγωγές στην Τουρκία.

Η έγκριση περιελάμβανε 268 άδειες για οπλικά συστήματα αξίας 2,6 δισ. δολάρια και 9.590 άδειες για άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 5,6 δισ. δολάρια. Πενήντα έξι αιτήματα αξίας 17,3 δισ. Απορρίφθηκαν, λόγω της άρνηση της κυβέρνησης Μέρκελ να προμηθεύσει την Τουρκία με όπλα που θα χρησιμοποιούνταν στην επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” στη βόρεια Συρία. Για το 2020, εγκρίθηκαν εξαγωγές όπλων ύψους 22,8 εκατ. ευρώ προς την Τουρκία. Ας σημειωθεί ότι και οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Γερμανία επίσης είναι σημαντικές, φτάνοντας συνολικά στα 18 δισ. δολάρια.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares