Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022

Γερμανία: Συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης των καταναλωτών

super_kosmos_agores_art

Είναι το τρίτο που υιοθετείται τους τελευταίους μήνες στη χώρα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες – Τι περιλαμβάνει


Τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο οικονομικό πακέτο στήριξης το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές, σύμφωνα με πηγές.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο πακέτο στήριξης, το τρίτο που υιοθετείται τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Μεταξύ άλλων οι κυβερνητικοί εταίροι συζητούσαν την παροχή στοχευμένης βοήθειας σε συνταξιούχους και φοιτητές, μειώσεις φόρων και ένα μέτρο για να αντικαταστήσει το μειωμένο εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ισχύς του οποίου έληξε.

Στα μέσα της εβδομάδας ο Σολτς είχε προαναγγείλει «ένα πακέτο βοήθειας το οποίο θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και όσο το δυνατόν πιο στοχευμένο».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares