Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας – Ρήγμα στην κυβέρνηση Σολτς

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, υπέβαλε (16.01.2023) σήμερα την παραίτησή της στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), υπέβαλε την παραίτησή της, μετά από τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε τον τελευταίο καιρό για σειρά λαθών που έχει διαπράξει.

Δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο αναφερόντουσαν εδώ και μέρες στο ενδεχόμενο παραίτησης της υπουργού Άμυνας. Σύμφωνα με την SZ, η Κριστίνε Λάμπρεχτ δεν άντεχε το βάρος του υπουργείου Άμυνας ήδη από την αρχή της θητείας της, ενώ είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν επιθυμούσε το συγκεκριμένο πόστο και είχε ομολογήσει ότι δεν γνώριζε τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Τους τελευταίους μήνες η Κριστίνε Λάμπρεχτ έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες έντονη κριτική τόσο από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ όσο και από στελέχη προσκείμενα στον κυβερνητικό συνασπισμό για σειρά λαθών, με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να την καλύπτει πάντα, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Civey για τον ιστότοπο t-online, το 77% των Γερμανών την έκρινε ακατάλληλη για τη θέση.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsIT.gr

Shares