Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023

Γερμανία: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος τερματικός σταθμός LNG-BINTEO

Όλαφ Σολτς, Ρόμπερτ Χάμπεκ και Κριστιάν Λίντνερ παρευρέθηκαν στα εγκαίνιά του στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας στο Βίλχελμσαβεν

Οι Γερμανοί την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναλαμβάνουν δράση ενόψει του χειμώνα σε μία προσπάθεια να μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση από το Κρεμλίνο.

Σήμερα ο φακός απαθανάτισε χαμογελαστούς και ευδιάθετους τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον αντικαγκελάριο και νυν υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον υπουργό Οικονομικών, Κριστιάν Λίντνερ, να εγκαινιάζουν τον πρώτο τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στη χώρα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της ατμομηχανής της Ευρωζώνης παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου που έγιναν εν πλω, στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας στο Βίλχελμσαβεν της Κάτω Σαξονίας.

Φορώντας κράνη και κίτρινα αντιανεμικά μπουφάν, Σολτς, Χάμπεκ και Λίντνερ επισκέφτηκαν το «Πλοίο της Ελπίδας», στο οποίο ποντάρουν ότι θα τους εξασφαλίσει έναν ζεστό χειμώνα: το πλοίο «Höegh Esperanza», έχει αγκυροβολήσει από προχθές στο Βίλχεμσαβεν, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

Το πλοίο που έφτασε φορτωμένο με υγροποιημένο αέριο θα κάνει το εξής: λίαν συντόμως, θα μετατρέπει το υγροποιημένο φυσικό αέριο που μεταφέρουν τα δεξαμενόπλοια σε αέρια κατάσταση τροφοδοτώντας το γερμανικό δίκτυο φυσικού αερίου. Αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνει για πρώτη φορά την επόμενη εβδομάδα.

«Με αυτόν και τους άλλους προγραμματισμένους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου αερίου «LNG» που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία, η γερμανική παροχή ενέργειας θα είναι «ανεξάρτητη από τους ρωσικούς αγωγούς», τόνισε ο Όλαφ Σολς, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του.

26598958
26598767

Όπως επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα, περίπου το 6% των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο θα τροφοδοτείται μέσω του τερματικού αυτού σταθμού σε ετήσια βάση.

Στα εγκαίνια του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου, ο Γερμανός Καγκελάριος εξήρε επίσης την ταχύτατη διαθεσιμότητα των συστημάτων, κάτι που δύσκολα φαινόταν εφικτό πριν από λίγους μήνες.

26598999
pronews.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares