Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Γερμανοί καθηγητές ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: Πρέπει να μπει ΤΕΛΟΣ στην λογική υπέρ της “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ”…

Δύο καθηγητές προειδοποίησαν για το ζοφερό μέλλον της Γερμανίας εάν η παρούσα μεταναστευτική πολιτική της χώρας δεν σταματήσει, καθώς όλο και περισσότεροι Γερμανοί στρέφονται στην ακροδεξιά.Οι καθηγητές προέβησαν στην ανακοίνωση αυτή μετά τις επιθέσεις με οχήματα σε μετανάστες στο Bottrop και στο Essen κατά την Πρωτοχρονιά.

Ο καθηγητής της εγκληματολογίας Hans-Dieter Schwind προειδοποίησε ότι η λογική του “καλώς ήρθατε μετανάστες” στη Γερμανία πρέπει να τελειώσει. Σύμφωνα με τον Schwind, η επίθεση, που τραυμάτισε οκτώ άτομα, μπορεί να «συσχετιστεί» με το γεγονός ότι οι Γερμανοί βλέπουν τη μετανάστευση όλο και περισσότερο ως απειλή.

Ο ίδιος ο Schwind περίμενε μια τέτοια υπόθεση πολύ νωρίτερα. Τόνισε μάλιστα ότι οι επιθέσεις κατά των “προσφύγων” τους τελευταίους μήνες είναι μόνο η αρχή.

Ο καθηγητής Andreas Zick, ερευνητής για τη σύγκρουση και τη βία, λέει ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης ολοένα και περισσότερο στρέφονται στην ακροδεξιά ιδεολογία.

“Υπάρχει μια αυξανόμενη διάθεση στον πληθυσμό που μιλά για την εθνική ταυτότητα και για αντίσταση ώστε να πάρουν οι Γερμανοί πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτή η λογική των πολιτών με ανησυχεί πολύ “, κατααλήγει.

Το εάν κάτι τέτοιο θα ήταν καλό ή κακό δεν το γνωρίζουμε, όμως είναι θετικό ότι ο κόσμος στην Ευρώπη ξυπνάει. Αν και οι καθηγητές χαρακτηρίζουν τον κόσμο “ακροδεξιό” και “εξτρεμιστές” αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα είναι τα ανοιχτά σύνορα και ζητούν να μπει τέλος σε αυτή τη λογική…

Shares