Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

Γεωργιάδης: Στο τραπέζι το κλείσιμο της εστίασης στις 10 το βράδυ…

Γεωργιάδης: Στο τραπέζι το κλείσιμο της εστίασης στις 10 το βράδυ...

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείνει στις 10 το βράδυ η εστίαση.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργιάδης είπε για την εστίαση και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις αυτό λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της εξελίξεως πανδημίας». Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια, και στο Βέλγιο όπου κλείνουν στις 11.

«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι σαφώς υπάρχει και διαφορά στο να κλείνουν τα καταστήματα τις 22:00 αντί στις 12 το βράδυ. «Όσο νωρίτερα κλείνεις τα κέντρα, τόσο μειώνεις την κοινωνική κινητικότητα. Στόχος των μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα», τόνισε.

Σχετικά με τη διαχείριση του κορωνοϊού είπε πως γίνεται πληθώρα τεστ κορωνοϊού και πως γίνονται πάνω από 25.000 τεστ ημερησίως.

economistas.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares