Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γεωργιάδης για «καλάθι του νοικοκυριού»: Πρωτοφανής ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων super market

Για τις εξελίξεις στην οικονομία της χώρας και την ελληνική αγορά, από τη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το «καλάθι του νοικοκυριού», μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”.

Αρχικά ο υπουργός σημείωσε πως το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν θα λύσει και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού και «δεν είναι αυτός ο στόχος του».

«Ωστόσο, η τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας του απέδειξε πως ήταν ένα τέχνασμα… που έχει βάλει τις αλυσίδες σε έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους, πρωτοφανή» σημείωσε ο υπουργός.

 

«Κάθε εβδομάδα, οι αλυσίδες προσπαθούν να παρουσιάσουν καλύτερες τιμές» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα αντικλεπτικά που έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ είπε: «Είναι κάτι που συμβαίνει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και εκτός. Είναι άσχημη εικόνα. Ωστόσο, οι αλυσίδες που τα έχουν βάλει, μου είπαν πως δεν αφορούν την μεμονωμένη κλοπή, αλλά γιατί σε ορισμένα είδη υπάρχουν οργανωμένες σπείρες που στέλνουν άτομα να τα κλέβουν και ύστερα τα πουλάνε σε παζάρια».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τα βρεφικά γάλατα σε μορφή σκόνης που αποτελούν ένα από τα πρώτα είδη στη λίστα κλοπών, ο υπουργός αποκάλυψε πως είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούν οι χρήστες ναρκωτικών για να πάρουν τη δόση τους και «είναι ένα από τα βασικότερα είδη που πωλούν στη μαύρη αγορά».

«Τα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να βάλουν αντικλεπτικά, τους βλάπτει αυτή η εικόνα και είναι αντιεμπορική» κατέληξε ο υπουργός.

newsit.gr

Shares