Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022

Γεννήθηκαν δίδυμα από έμβρυα που καταψύχθηκαν πριν 30 χρόνια

Η Ρέιτσελ Ρίτζγουεϊ γέννησε τα δίδυμα παιδιά της, από έμβρυα που είχαν καταψυχθεί πριν από περισσότερα από 30 χρόνια


Η περίοδος αυτή φαίνεται πως αποτελεί νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα που ένα έμβρυο παραμένει στην κατάψυξη και καταλήγει σε επιτυχή γέννηση. Στις 22 Απριλίου 1992, τα έμβρυα αποθηκεύτηκαν στους -128 βαθμούς Κελσίου σε υγρό άζωτο.

Την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου του 2022, η Rachel Ridgeway, μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Όρεγκον, γέννησε τα δίδυμα, με τον πατέρα Φίλιπ Ρίτζγουεϊ, να χαρακτηρίζει το γεγονός ως «συνταρακτικό».

 

ΗΠΑ: Το προηγούμενο ρεκόρ κατάψυξης εμβρύου ήταν τα 27 χρόνια

Η Λίντια Αν και ο Τίμοθι Ρόναλντ Ρίτζγουεϊ πιθανότατα σημείωσαν νέο ρεκόρ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC), μια ιδιωτική θρησκευτική οργάνωση που λέει ότι έχει βοηθήσει στη γέννηση περισσότερων από 1.200 βρεφών από δωρεά εμβρύων.

Η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ του NEDC, η Μόλι Γκίμπσον, γεννήθηκε το 2020 από ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί πριν από περίπου 27 χρόνια. Σε δήλωσή του, το NEDC είπε ότι ελπίζει ότι τα νέα θα «ενθαρρύνουν και άλλους να βιώσουν οι ίδιοι την ευλογία της υιοθεσίας ενός εμβρύου».

«Το γεγονός ότι αυτά τα έμβρυα υιοθετήθηκαν θα πρέπει να καθησυχάσει τους ασθενείς που αναρωτιούνται αν κάποιος θα ήταν πρόθυμος να υιοθετήσει τα έμβρυα που δημιουργήθηκαν πριν από 5, 10, 20 χρόνια», δήλωσε ο Δρ. Τζον Ντέιβιντ Γκόρντον, ο οποίος πραγματοποίησε την μεταφορά των εμβρύων.

Τα δίδυμα έμβρυα είχαν δημιουργηθεί από ένα παντρεμένο ζευγάρι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ο άνδρας ήταν περίπου 50 ετών και φέρεται να βασίστηκε σε μια 34χρονη δότρια ωαρίων.

Διατηρήθηκαν σε αποθήκη σε εργαστήριο γονιμότητας στη δυτική ακτή των ΗΠΑ μέχρι το 2007, όταν το ζευγάρι τα δώρισε στο NEDC στο Νόξβιλ του Τενεσί για να τα χρησιμοποιήσει ένα άλλο ζευγάρι.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί στην κλινική Southeastern Fertility πραγματοποίησαν την απόψυξη και τη μεταφορά τους στη μήτρα νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ο πατέρας της οικογένειας ήταν πέντε ετών όταν καταψύχθηκαν τα έμβρυα των δίδυμων παιδιών του

Η οικογένεια Ρίτζγουέϊ έχει άλλα τέσσερα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και οκτώ ετών, αλλά τα δίδυμα είναι τα πρώτα παιδιά που αποκτά μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης ή δωρητών.

«Ήμουν πέντε χρονών όταν ο Θεός έδωσε ζωή στη Λίντια και τον Τίμοθι και από τότε διατηρεί αυτή τη ζωή», είπε ο πατέρας της οικογένειας, Φίλιπ Ρίτζγουεϊ στο CNN και πρόσθεσε:

«Κατά μία έννοια, είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μας, παρόλο που είναι τα μικρότερα. Υπάρχει κάτι το συνταρακτικό σε όλο αυτό».

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares