Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Γάζα: Ισραηλινή όμηρος χειρουργήθηκε χωρίς αναισθητικό ή παυσίπονα – «Ένιωθα σαν ζώο σε σαφάρι»

Μια Ισραηλινή όμηρος που απήχθη στο φεστιβάλ Supernova λέει ότι πέρασε τρεις ημέρες σε νοσοκομείο της Γάζας, σε συνθήκες απάνθρωπες

Μια νεαρή Ισραηλινή όμηρος που συνελήφθη από το φεστιβάλ Supernova λέει ότι πέρασε τρεις ημέρες σε νοσοκομείο της Γάζας με το χέρι της τεντωμένο και δεμένο σε ένα κομμάτι πλαστικό, αφού είχε δεχθεί πυρά στο χέρι.

Σε ένα βίντεο προεπισκόπησης από μία συνέντευξη που είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί στο κανάλι 12 του Ισραήλ σήμερα το απόγευμα (29.12), η Mία Σεμ 21 ετών, λέει ότι αφότου έφτασε στη Γάζα, πέρασε τρεις ημέρες ξαπλωμένη σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου πριν τη μεταφέρουν σε χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση χωρίς αναισθητικό ή παυσίπονο.

«Είδα τον χειρουργό, δεν είδα το πρόσωπό του», λέει. «Με κοίταξε και είπε «Δεν θα πας ζωντανή στο σπίτι σου». Η Σεμ πρόσθεσε ότι ένιωθε «σαν ζώο σε σαφάρι». Απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία στη Γάζα την τελευταία ημέρα μιας εβδομαδιαίας κατάπαυσης του πυρός στις 30 Νοεμβρίου Νοεμβρίου, ενώ εκατοντάδες όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς.

Πέρασε 54 ημέρες αιχμάλωτη στον παλαιστινιακό θύλακα, αφού πυροβολήθηκε και την πήραν όμηρο στη σφαγή του φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Στην πρώτη συνέντευξη μετά την απελευθέρωσή της, δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι Channel 13 πως: «Ήθελα να προβάλω την πραγματική κατάσταση για τους ανθρώπους που ζουν στη Γάζα, ποιοι πραγματικά είναι και για όσα έχω περάσει εκεί».

«Πέρασα από ένα ολοκαύτωμα. Όλοι εκεί είναι τρομοκράτες» είπε μεταξύ άλλων η Γαλλο-Ισραηλινή tattoo -artist από το Σόχαμ στο κεντρικό Ισραήλ που όπως είπε κρατήθηκε με μια άμαχη οικογένεια, με παιδιά, ενώ βρισκόταν στη Γάζα. «Είναι οικογένειες υπό το καθεστώς της Χαμάς, ξέρετε. Συνειδητοποίησα ότι έμενα με μια οικογένεια. Και μετά αρχίζω να κάνω ερωτήσεις στον εαυτό μου… γιατί μένω με μια οικογένεια; Γιατί υπάρχουν παιδιά εδώ; Γιατί είναι μια γυναίκα εδώ;».

 

newsbomb.gr

Shares