Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Γάλλος πρέσβης: Η έκθεση DEFEA σημαντική για την κάλυψη αναγκών του Ελληνικού πολεμικού Ναυτικού

Την ικανοποίησή του για την «πολύ σημαντική» γαλλική παρουσία στη διεθνή αμυντική έκθεση που πραγματοποιείται στην Αθήνα (DEFEA ) εξέφρασε ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ τονίζοντας ότι «ο αριθμός και η ποιότητα των Γάλλων εκθετών αποτελούν σαφή απόδειξη του εξαιρετικού χαρακτήρα της ελληνογαλλικής σχέσης στον τομέα αυτό».

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη γαλλική παρουσία στην – πολύ σημαντική για την Ελλάδα – έκθεση DEFEA, που περιλαμβάνει εκπροσώπους της γαλλικής κυβέρνησης, βουλευτές, καθώς και παράγοντες της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας», είπε ο κ. Μεζονάβ.

Στην ανακοίνωση της η γαλλική πρεσβεία αναφέρει ότι «η δέσμευση της Γαλλίας για την υπεράσπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των στρατηγικών συμφερόντων της Ελλάδας και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, συνδυάζεται με την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλευρό της ελληνικής».

Το γαλλικό περίπτερο, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ναυτικών Γαλλικών Βιομηχανιών (GICAN) και τη διαχείριση της θυγατρικής του, SOGENA, περιλαμβάνει 21 εταιρείες οι οποίες αναδεικνύουν τη γαλλική τεχνογνωσία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Ακόμη, θα παρευρεθούν πολυάριθμοι Γάλλοι επισκέπτες, για επαφές και δικτύωση υψηλού επιπέδου. Επιπροσθέτως, θα είναι παρούσα η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA), ενώ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από μέλη της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η γαλλική πρεσβεία.

Το γαλλικό περίπτερο είναι το μεγαλύτερο όλων των ευρωπαϊκών χωρών και θα φιλοξενήσει σημαντικές συζητήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 13-15 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του GICAN (Σύνδεσμος Ναυτικών Γαλλικών Βιομηχανιών) και του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα, μέρος της έκθεσης DEFEA, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΚΠΥ, είναι αφιερωμένο στις επιχειρηματικές επαφές (B2B) ανάμεσα σε ελληνικές και γαλλικές εταιρείες, με πάνω από 60 συναντήσεις στο γαλλικό περίπτερο.

Σε συνέχεια της πρόσφατης επιτυχίας της εξαγωγής των Rafale της Dassault Aviation για την Ελληνική Αεροπορία, τονίζεται στην ανακοίνωση, η DEFEA αποτελεί ευκαιρία για παρουσιάσεις που σχετίζονται με άλλα εξοπλιστικά προγράμματα μείζονος σημασίας, ειδικότερα την παρουσίαση της πλήρους προσφοράς της γαλλικής ομάδας που αποτελείται από τις Naval Group, Thales και MBDA, με στόχο την κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού, με άξονα τη φρεγάτα FDI HN αλλά και ένα φιλόδοξο σχέδιο συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Shares