Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Γαλλία: Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους ζεσταίνονται

Τι κινδυνεύετε αν θερμάνετε το εσωτερικό σας σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 19°C;

 

Η απάντηση θα σας εκπλήξει. Θεωρητικά κινδυνεύεις… πρόστιμο 1.500 ευρώ, « παράβαση πέμπτης κατηγορίας », διευκρινίζει ο Rémy Coin, δικηγόρος με ειδίκευση στο ενεργειακό δίκαιο . Αυτό είναι το άρθρο R241-26 του ενεργειακού κώδικα: 19 βαθμοί μέγιστο κατά μέσο όρο, σε « οικιακούς, εκπαιδευτικούς, γραφειακούς και δημόσιους χώρους ». ” Τόσο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει παντού! Συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού! “, αποκρυπτογραφεί ο δικηγόρος. Οι μόνες εξαιρέσεις στον κανόνα είναι ιατρικά ιδρύματα ή ιδρύματα που καλωσορίζουν ένα ευάλωτο κοινό, όπως μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

 

Στην πράξη, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό το άρθρο έχει μεγαλύτερη αξία σύστασης από οτιδήποτε άλλο. Εφόσον δεν υπήρξε ποτέ κύρωση, « από τη μνήμη δικηγόρου»… ενώ αυτή η ρύθμιση είναι αρκετά παλιά. Χρονολογείται από το 1974, ημερομηνία του πρώτου πετρελαϊκού σοκ και μιας άλλης ενεργειακής κρίσης!

 

Εάν θέλετε να το εφαρμόσετε στο σπίτι, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι θα πρέπει να μειώσετε τη θερμοκρασία τουλάχιστον κατά βαθμούς αυτόν τον χειμώνα: κατά μέσο όρο, οι Γάλλοι θερμαίνουν το εσωτερικό τους στους 21 βαθμούς, όπως μας υπενθυμίζει ο Ademi σε αυτό το φύλλο-συμβουλή.

https://twitter.com/mdenaxa/status/1575543864286642176?s=20&t=l4tYGCsKKNSJjsH74iVYRQ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares