Τελευταία Νέα

Γαλλία: “Τα παιδιά έχουν ανάγκη το σχολείο και να βλέπουν τους δασκάλους τους”

Έξι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και προσωπικού της Εθνικής Εκπαίδευσης καλούν σε απεργία και σε διαδηλώσεις στον δρόμο. Απαιτούν τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η Μυριάμ Μενές, πρόεδρος της ομοσπονδίας Γονέων των Μαθητών στη Δημόσια Εκπαίδευση, (Parents d’Elèves de l’Enseignement Public – Peep), της Κοιλάδας του Μάρνη, αγωνίζεται για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία σε περίπτωση εγκλεισμού, (lockdown).

Myriam Menez (@MyriamMenez) | Twitter

H Μυριάμ Μενές 

H ίδια δηλώνει ότι δεν τάσσεται υπέρ της απεργίας των εκπαιδευτικών αφού στα λύκεια η πλειοψηφία των μαθητών, εδώ και δύο μήνες, έχουν χάσει σχεδόν το ήμισυ των μαθημάτων τους. Ως ένωση γονέων, δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη, συνεχίζει η Μυριάμ, για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τους μισθούς των εκπαιδευτικών, έναν από τους λόγους για τους οποίους διαδηλώνουν. Αντίθετα, λυπούμαστε όπως και εκείνοι για την ανεπάρκεια των υγειονομικών προφυλάξεων σε ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δεν καταλαβαίνουμε, προσθέτει η πρόεδρος, γιατί τα κολλέγια δεν περιορίζουν τις μετακινήσεις των μαθητών από τη μία αίθουσα στην άλλη, σε κάθε ώρα. Το υγειονομικό πρωτόκολλο συνιστά όμως ο καθηγητής να αλλάζει τάξη και όχι οι μαθητές. Εντούτοις, πολλοί ενήλικες προτιμούν να παραμένουν στην τάξη τους. Είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στα κολλέγια.

Karine Lacombe : "Le Covidplasm est un essai qui va évaluer l'efficacité de  la transfusion de plasma hyperémiant à des personnes malades" | LCI

H Καρίν Λακόμπ

Αν ένας εγκλεισμός μοιάζει αναπόφευκτος, όπως υποστηρίζουν πολλές ιατρικές φωνές, περιορισμοί παρόμοιοι με εκείνους του περασμένου Νοεμβρίου “θα επέτρεπαν να υπάρξει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην υγειονομική αναγκαιότητα και τις ανάγκες της οικονομικής ζωής,” εκτιμά η Καρίν Λακόμπ, επικεφαλής στο τμήμα μεταδοτικών νοσημάτων στο νοσοκομείο Σεν – Αντουάν του Παρισιού. Η ίδια εύχεται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία “για την ευζωία των παιδιών”.

Πηγή: Le Figaro

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares