Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Γαλλία: Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερις μαθητές για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί

Μεγαλώνει η λίστα των συλληφθέντων για τη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί στις 16 Οκτωβρίου στα περίχωρα του Παρισίου…

Οι αρχές της χώρας προχώρησα στη σύλληψη τεσσάρων ακόμα μαθητών που φέρονται να εμπλέκονται στην οργάνωση της δολοφονίας που κατέληξε με τον αποκεφαλισμό του 47χρονου καθηγητή Ιστορίας-Γεωγραφίας.

Οι τρεις από τους μαθητές, ηλικίας 13-14 ετών, διώκονται ως «συνεργοί σε τρομοκρατική δολοφονία» καθώς κατηγορούνται πως αυτοί υπέδειξαν το θύμα στον εκτελεστή, έξω από το λύκειό τους.

Το τέταρτο άτομο που συνελήφθη είναι η κόρη του Μπραχίμ Σνίνα, – που ξεκίνησε την online εκστρατεία κατά του Σαμουέλ Πατί και πλέον κρατείται- κατηγορούμενη για «συκοφαντική καταμήνυση».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη σε συνολικά 14 άτομα.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ, ένας ένοπλος του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον αποκεφάλισε επειδή είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο αποκεφαλισμός του καθηγητή προκάλεσε σοκ στη Γαλλία, όπου τα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις από ακραίους ισλαμιστές.

reader.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares