Τρίτη , 7 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Γαλλία: Συνελήφθη άνδρας που απειλούσε έξω από σχολείο- Ξεσηκωμός κατά των Ισλαμιστών στην Αυστρία

Γαλλία: Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Αυστρία που στοίχισε τις ζωές αθώων ανθρώπων που εκτελέστηκαν από φανατικούς Ισλαμιστές έναν οπλισμένο άνδρα έξω από σχολείο.Η Γαλλία εδώ και μέρες αποτελεί στόχο Ισλαμιστών και αυτό φαίνεται από την σημερινή παρά ολίγον επίθεση σε σχολείο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Γκεράλντ Νταρμανίν, ευχαρίστησε τη γαλλική αστυνομία για την ταχύτατη σύλληψη ενός άνδρα οπλισμένου με κόπτη, ο οποίος απειλούσε έξω από ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Σηκουάνα-Σεν-Ντένις στο Παρίσι.

«Χαιρετίζω την ψυχραιμία και το δυναμισμό της αστυνομίας, η οποία παρενέβη πολύ γρήγορα για να συλλάβει ένα επικίνδυνο άτομο, οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο μπροστά από ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Σηκουάνα-Ντενίς», δήλωσε ο Νταρμάνιν, προσθέτοντας ότι «το άτομο ήταν επικίνδυνο αφού απειλούσε”.

Ο άνδρας φέρεται να απειλούσε τους γονείς καθώς έφερναν τα παιδιά τους στο σχολείο στο Rosny-sous-Bois.

Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε και συνελήφθη ταχύτατα από την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα για το ποιόν του δράστη, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το κίνητρο της πράξης του.

Ο άνδρας χαρακτηρίστηκε από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ως “πολύ ασυνεπής” στις κινήσεις του και ανακρίνεται, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τους Γάλλους εισαγγελείς περί τρομοκρατίας.

Το περιστατικό της Παρασκευής έρχεται εν μέσω πολλών επιθέσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία, καθώς και αρκετών συλλήψεων ένοπλων ατόμων που είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αντίγραφα των επιθέσεων της Νίκαιας.

Η Γαλλία είναι σε εγρήγορση τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των πιο ριζοσπαστικών ισλαμιστικών στοιχείων εντός του γαλλικού πληθυσμού.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από τότε που ένας δάσκαλος, ο Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου, επειδή έδειχνε καρικατούρες που απεικόνιζαν τον Προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του.

Γάλλοι πολιτικοί και πολίτες έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του Πατί, ενώ διαμαρτύρονται υπέρ του ελεύθερου λόγου.

Αν αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος δράστης που απειλούσε γονείς έξω από δημοτικό σχολείο και ήταν ισλαμιστής με ακραίες τάσεις, τότε τα σενάριο με την συντονισμένη δράση “μοναχικών λύκων” εντός γαλλικών πόλεων είναι υπαρκτό πιο πολύ από ποτέ.

 

Με πληροφορίες:pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares