Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γαλλία: Ο υδράργυρος έδειξε 42,6 βαθμούς – Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σε 64 κοινότητες

france_heat

Σε τουλάχιστον 64 κοινότητες της Γαλλίας καταγράφηκαν σήμερα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, καθώς κορυφώνεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με τη Météo France, πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν κυρίως στους 690 σταθμούς μέτρησης που διατηρεί η μετεωρολογική υπηρεσία κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού. Ρεκόρ όλων των εποχών σημειώθηκε στην περιφέρεια Λαντ, όπου στο χωριουδάκι Μπισκαρός το θερμόμετρο έδειχνε σήμερα 42,6°C. Στα βόρεια, κοντά στο λιμάνι της Χάβρης, η θερμοκρασία έφτασε τους 38,2°C. Ακόμη υψηλότερη ήταν στο Νουαρμουτιέ (39,7) ενώ λίγο καλύτερη ήταν η κατάσταση στα νησιά Γιε, με 35,9 βαθμούς.

«Δυστυχώς, ήταν αναμενόμενο», είπε ο μετεωρολόγος Ματιέ Σορέλ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας ότι οι καύσωνες πολλαπλασιάζονται και ενισχύονται, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ υψηλότερες από τα προηγούμενα ρεκόρ. «Περισσότεροι από 4 βαθμοί (διαφορά από το προηγούμενο ρεκόρ) στη Βρέστη, είναι κολοσσιαίο», είπε, εξηγώντας ότι στη Βρετάνη το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2003 και ήταν 35,1 βαθμοί, ενώ χθες ο υδράργυρος έφτασε τους 39,3 βαθμούς.

Πηγή: protothema.gr

Shares