Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Γαλλία: Καταδικάστηκαν για την κλοπή έργου του Μπάνκσι από το Μπατακλάν το 2015

Σε ποινές φυλάκισης 2-4 ετών καταδικάστηκαν στη Γαλλία οκτώ άνδρες επειδή έκλεψαν ένα έργο του Μπάνκσι από το Μπατακλάν, πριν από εφτά χρόνια.

Οι δράστες έκλεψαν και μετέφεραν στην Ιταλία από τη συναυλιακή αίθουσα του Μπατακλάν στη Γαλλία, μία πόρτα την οποία κοσμούσε ένα έργο του Μπάνκσι, του διάσημου καλλιτέχνη δρόμου.

Οι οκτώ άνδρες καταδικάστηκαν την Πέμπτη (23.06.2022) σε ποινές φυλάκισης από δύο έως τέσσερα χρόνια ο καθένας.

Το έργο αυτό φιλοτεχνήθηκε για να τιμηθούν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.

Ο ένας από τους τρεις 30χρονους κατηγορούμενους, που ομολόγησαν την κλοπή η οποία διαπράχθηκε τη νύχτα της 25ης προς την 26η Ιανουαρίου 2019, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τα δύο εκ των οποίων με αναστολή.

Οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά τους δόθηκε αναστολή 18 μηνών. Αν και η εισαγγελία ζητούσε να παραμείνουν στη φυλακή, θα εκτίσουν την ποινή τους σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Τον Ιούνιο του 2018 ο Μπάνκσι ζωγράφισε μια γυναίκα με μαντίλα σε μια έξοδο του Μπατακλάν, οπου 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλους τζιχαντιστές πριν από επτά χρόνια. Η πόρτα κλάπηκε έξι μήνες αργότερα και βρέθηκε το 2020 σε ένα αγρόκτημα στην Ιταλία.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares