Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Γαλλία: Η πλειοψηφία των νέων μουσουλμάνων θεωρούν τη Σαρία ανώτερη του δικαίου…

Το 57% των νέων μουσουλμάνων (κάτω των 25 ετών) πιστεύουν ότι η Σαρία είναι πιο σημαντική από τη γαλλική νομοθεσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημόσιας Γνώμης (Ifop). Από το 2016, το ποσοστό τους έχει αυξηθεί κατά 10%.

Επιπλέον, το 66% των Γάλλων Μουσουλμάνων αντιτίθενται στο δικαίωμα των δασκάλων να δείξουν στους μαθητές τους κινούμενα σχέδια θρησκευτικών ηγετών.

Συγχρόνως, το 80% των Γάλλων Καθολικών υποστηρίζει ότι αυτό το δικαίωμα δεν πρέπει να αφαιρεθεί από τους δασκάλους.

Μόνο το 44% των Γάλλων Μουσουλμάνων υποστηρίζει «το νόμο που απαγορεύει τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια σχολεία, κολέγια και λύκεια».

Το ινστιτούτο σημειώνει ότι αυτός ο νόμος, που ψηφίστηκε το 2004, προστατεύεται ιδιαίτερα τις μουσουλμάνες που δεν κρύβουν ποτέ τα μαλλιά τους (59%).

Όπως σημειώνει η ρωσική ‘Kommersant’, η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του δασκάλου Σαμουέλ Πατί σε σχολείο κοντά στο Παρίσι. Ο δάσκαλος αποκεφαλίστηκε αφού έδειξε στους μαθητές του κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στο Charlie Hebdo.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και δήλωσε την ανάγκη αυστηρότερων νόμων κατά της μουσουλμανικής κοινότητας στη Γαλλία.

echedoros-a.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares