Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

Γαλλία – Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο αστυνόμος που εκτέλεσε τον 17χρονο από τους τρομοκράτες

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 17χρονο Ναέλ σε επαρχιακή πόλη της Γαλλίας στις 27 Ιουνίου. Από το περιστατικό ξέσπασαν σφοδρά επεισόδια, τα οποία δεν φαίνονται να έχουν κοπάσει…

Οι απειλές για τη ζωή του αστυνομικού κυκλοφορούν μέσω Twitter και κάποιες από αυτές έχουν στόχο και τον δικηγόρο του, Λοράν-Φρανκ Λιενάρ, ο οποίος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο της Γαλλίας για λογαριασμό του ίδιου και του πελάτη του..

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ – ο οποίος πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου – προκάλεσε μεγάλης κλίμακας ταραχές για αρκετές συνεχόμενες νύχτες με φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, καταστροφές δημοσίων κτιρίων και λεηλασίες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο 38χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ναέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και φυλακίστηκε στις 29 Ιουνίου. Το αίτημά του να αποφυλακιστεί απορρίφθηκε την Πέμπτη.

Το πλήρες όνομά του και ο δήμος όπου κατοικεί δημοσιεύτηκαν από την τοπική εφημερίδα Oise Hebdo της βόρειας Γαλλίας, προκαλώντας την οργή του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και των συνδικάτων των αστυνομικών.

Η τοπική εισαγγελία άρχισε τη διενέργεια έρευνας για διάδοση «πληροφοριών που επιτρέπουν να ταυτοποιηθεί ή να εντοπιστεί ένα πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία» με σκοπό να εκθέσουν τον ίδιο ή την οικογένειά του σε κίνδυνο να υποστούν «σοβαρή βλάβη οι ίδιοι ή η περιουσία» τους.

Στις ταραχές αυτές κάηκαν συνολικά περισσότερα από 12.000 οχήματα. Περισσότερα από 2.508 κτίρια κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές, από τα οποία 105 δημαρχεία και 168 σχολεία.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares