Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Γαλλία: 100.000 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας θα επιβάλλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε…

Γαλλία: 100.000 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας θα επιβάλλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε...

H Γαλλία θα αναπτύξει 100.000 αστυνομικούς για την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας που διέταξε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, τονίζοντας πως θα συσταθούν σταθερά σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μείνετε σπίτι», δήλωσε ο Καστανέρ, προσθέτοντας ότι πρόστιμα ύψους έως και 135 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς.

Νωρίτερα το απόγευμα ο πρόεδρος Ε.Μακρόν σε διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από αύριο Τρίτη 11:00 τοπική ώρα, και για διάστημα 15 ημερών, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Γαλλία και οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής:

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: Ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι.

Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας.
Όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες.
Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων» 
ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως πως αρκετοί Γάλλοι αψήφισαν τα μέτρα της κυβέρνησης για αυτοπεριορισμό
.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares