Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Γ.Παυλάκης: «Πρέπει να κάνουν όλοι το εμβόλιο με το καλό ή με το άγριο»- Κ.Μαγιορκίνης: «Πάλι lockdown αν πρέπει»

«Παγκόσμιο λάθος η άρση των μέτρων» – «Ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας δεν θα μπορέσει ποτέ να προστατευθεί πλήρως»

Οι «ειδικοί» Νίκος Τζανάκης και Γιώργος Παυλάκης μας «απειλούν» πάλι με lockdown, όπως και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης, λόγω της Ομικρον-5

«Κάποια στιγμή όλοι θα κολλήσουμε, αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας» λέει ο Γ,Μαγιορκίνης. Και συνεχίζει: «Ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα. Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι».
«Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν πείθονται με το καλό και με λογικά επιχειρήματα. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και σε αυτήν την φάση η μάσκα είναι υποχρεωτική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής και επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος ΗΠΑ για την ανάγκη εκ νέου μαζικού εμβολιασμού, παρά τους αποδεδειγμένους θανάτους από τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον ερευνητή τα πράγματα στην Ελλάδα έγιναν και πάλι επικίνδυνα και θα έχουμε σίγουρα ένα επιδημικό κύμα το καλοκαίρι.

«Το κύμα έχει ήδη αρχίσει αρκετά βίαια. Είναι καρμπόν του τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με τη Δέλτα. Η Όμικρον 5 εμφανίστηκε μερικές εβδομάδες νωρίτερα», δήλωσε ο κ. Παυλάκης επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα στην κοινωνία δεν μετριούνται καλά.

«Η Όμικρον 5 είναι καινούργιος ιός. Καταστρατηγεί τα εμβόλια που ξέρουμε. Όλοι οι εμβολιασμένοι θα κολλήσουν την Όμικρον 5 και μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο. Φαίνεται ότι είναι βαρύτερος ιός», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος ΗΠΑ.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ένα επικίνδυνο, πρώιμο και καλοκαιρινό κύμα», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Τζανάκης.

«Είμαστε σε ένα 6ο πανδημικό κύμα, το οποίο δεν το μετράμε καλά. Πολλοί δεν τα δηλώνουν», πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Ο κ. Τζανάκης απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο κ. Παυλάκης είπε ότι τα εμβόλια προάγουν την ενδημία στην κοινωνία.

«Η Όμικρον με την Όμικρον 5 είναι πολύ διαφορετικοί ιοί», υποστήριξε με έμφαση ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις εμβολιασμένων με έντονα συμπτώματα.

«Ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας δεν θα μπορέσει ποτέ να προστατευθεί πλήρως. Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία», είπε ο ερευνητής.

pronews.gr

 

Shares