Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Γ. Μάζης στον «Focus Fm» :Επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια τώρα… σύλληψη του Ορουτς Ρέις & βύθιση όλων των στρατιωτικών σκαφών που το συνοδεύουν…(HXHTIKO)

Γ. Μάζης :Επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια τώρα… σύλληψη του Ορουτς Ρέης και βύθιση όλων των στρατιωτικών σκαφών που το συνοδεύουν…

Σε συνέντευξη του στον focus fm 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, ξεκαθαρίζει ότι «Πρέπει τώρα να γίνει επέκταση στα 12 μίλια και αν δεν απομακρυνθούν από την περιοχή οι Τούρκοι να ακολουθήσει σύλληψη του Ορούτς Ρέις και βύθιση των στρατιωτικών σκαφών που το συνοδεύουν.

Επίσης αναφέρθηκε στο τι έπρεπε να γίνει στην τελευταία σύνοδο Κορυφής:
-Έπρεπε άμεσα στην τελευταία σύνοδο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανά ψηφίσουμε τίποτα ούτε εμείς ούτε η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του Δεκεμβρίου ,η οποία έλεγε ότι οποιεσδήποτε κυρώσεις επιβληθούν για την Λευκορωσία θα επιβληθούν και για την Τουρκία.

-Σταθήκαμε ανέντιμοι απέναντι σε μια ηθική υποχρέωση που είχαμε ως προς την Κύπρο.Είμαστε εγγυήτρια δύναμη αν δεν το έχουμε ξεχάσει.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά ανέφερε:

-Μπορούσαμε εδώ και 12 χρόνια να είχαμε έναν υπέροχο στόλο ελληνικών drones.Ακόμα και τώρα μπορούμε να κάνουμε ένα ταξιδάκι στο Παρίσι να υπογράψουμε το αμυντικό σύμφωνο με την Γαλλία, να παραγγέλλουμε τις Μπελχαρα και να πάρουμε τη ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής η οποία είναι τώρα χρήσιμη .Το απεμπολήσαμε και βασιστήκαμε στις υποσχέσεις της κυρίας Μέρκελ είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares