Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Γ.Καββαθάς: Η πολιτεία ακολουθεί το… πονάει δόντι, βγάζω δόντι – Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική αποφασίζω και διατάσσω….

Ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι χαρακτήρισε για τον κλάδο της εστίασης τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ.


Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης.

«Μετά το lock down είχαμε μείωση του κύκλου εργασιών κατά 60%, και έρχεται τώρα να προστεθεί ένα επιπλέον 20% . Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να στηρίξει τις επιχειρήσεις ώστε να παραμείνει ενεργή η εστίαση» τόνισε.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τη νύχτα τόνισε ότι αυτό έχει μόνο δυσμενή αποτελέσματα για την εστίαση που ουσιαστικά ακροβατεί αυτή τη στιγμή .

«Η πολιτεία καθοδηγούμενη και από τους λοιμωξιολόγους ακολουθεί τη λογική πονάει δόντι βγάζω δόντι. Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική αποφασίζω και διατάσσω και να πάμε στην λογική του συζητώ και ενημερώνω γιατί είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Πρώτος στόχος η υγεία αλλά πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι στις αποφάσεις. Να μας ακούσουν τουλάχιστον, αυτό ζητάμε»…Ας γίνει σαφές και στην κοινωνία και στους παραγωγικούς φορείς ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία κλείνουν περιοχές . Γιατί έχουμε περιπτώσεις περιοχών που κλείνουν ενώ έχουν λίγα κρούσματα. Έχουν ενδείξεις για μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι η Δράμα αν και έχει μόνο δύο κρούσματα ωστόσο έχει ενταθεί στο γενικότερο πλαίσιο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Γ.Καββαθά στον FOCUS FM, εδώ:

Shares