Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022

Γ’ Εθνική: Πρωτάθλημα σε τέσσερις ομίλους τα επόμενα δύο χρόνια

Γ' Εθνική: Πρωτάθλημα σε τέσσερις ομίλους τα επόμενα δύο χρόνια

 

Η προκήρυξη της ΕΠΟ αναφέρει ότι τις δύο επόμενες χρονιές (2022-23 και 2023-24), το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων


Η προκήρυξη της ΕΠΟ για τις δύο επόμενες χρονιές (2022-23 και 2023-24) αναφέρει ότι το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων και θα ανέρχεται στη Σούπερ Λιγκ 2 ο πρωταθλητής του κάθε ομίλου (τέσσερα συνολικά σωματεία). Σε περίπτωση που κάποια πρωταθλήτρια ομάδα δεν μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή στην ανώτερη κατηγορία, το δικαίωμα αποκτά η δευτεραθλήτρια ομάδα από τον αντίστοιχο όμιλο. Εάν και η δευτεραθλήτρια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή το δικαίωμα αποκτά η καλύτερη δευτεραθλήτρια ομάδα των υπόλοιπων ομίλων.

Για τον υποβιβασμό, την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι 6 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν 24 ομάδες.

Τέλος για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των οικείων ΕΠΣ οι 6 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν 24 ομάδες.

Από τις τοπικές ΕΠΣ θα γίνουν και πάλι αγώνες μπαράζ μέσα από οχτώ ομίλους και οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ (συνολικά 24) θα ανέλθουν στη Γ’ Εθνική.

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares