Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

“Φυλετικός πόλεμος” στις ΗΠΑ: Σε ετοιμότητα 4ωρου o στρατός & πάνω από 30 πόλεις στις φλόγες – Υπό πολιορκία ο Λευκός Οίκος……

Καταφανής χειραγώγηση του άδικου θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ


Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται οι ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, με άγρια επεισόδια να καταγράφονται σε πάνω από 30 πόλεις, τα περιστατικά αστυνομικής βίας να αυξάνονται συνεχώς και τους γνωστούς ακροαριστερούς να χρησιμοποιούν τον άδικο θάνατο του 46χρονου για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες.

Αφού μερικά πολιτικά σκάνδαλα και μια πανδημία δεν έριξαν τη δημοφιλία του Τραμπ, το deep state χειραγωγεί την κοινή γνώμη των Αμερικανών ξεκινώντας στην ουσία έναν άτυπο “φυλετικό πόλεμο” που έχει ως σκοπό την πτώση του “φασίστα” Αμερικανού Προέδρου, με βασικό πρόσχημα την ομολογουμένως άδικη και βάναυση δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον διεφθαρμένο αστυνομικό.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε με δηλώσεις του μετά την εκτόξευση του επανδρωμένου πυραύλου της SpaceX ότι «δεν θα επιτρέψω την αναρχία» ενώ παράλληλα επαίνεσε την Εθνοφρουρά για την παρέμβασή της.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ είναι ότι σε 13 πολιτείες έχει ενεργοποιηθεί η εθνοφρουρά, σε αρκετές πολιτείες επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ και ο στρατός έχει θέσει μονάδες του σε κατάσταση ετοιμότητας 4ωρου για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επέμβουν.

Σε κλοιό ξανά ο Λευκός Οίκος
Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης φωνάζοντας “Οι ζωές των μαύρων μετρούν”. Πολλοί στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Οίκο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

 

 

 

 

Για πρώτη φορά εθνοφρουρά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Στη Μινεάπολις, την πόλη στην οποία έχασε τη ζωή του ο Φλόιντ κινητοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι πλήρεις δυνάμεις της Εθνοφρουράς με τον κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς να δηλώνει ότι η κίνηση αυτή είναι αναγκαία διότι ξένα στοιχεία εκμεταλλεύονται τις διαδηλώσεις για να σπείρουν το χάος

«Δεχόμαστε επίθεση. Πρέπει να επιβληθεί η τάξη (…) Θα χρησιμοποιήσουμε όλη την δύναμη της καλοσύνης και της δικαιοσύνης για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα τελειώσει» δήλωσε ο Γουόλτς προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ξένα στοιχεία, ορισμένοι υπέρμαχοι της λευκής κυριαρχίας και μέλη καρτέλ ναρκωτικών ευθύνονται για ορισμένα από τα βίαια επεισόδια στην Μινεάπολις..

Όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να δώσει διευκρινίσεις, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει την σκέψη του.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ κατηγόρησε επίσης «ομάδες εξωτερικών ακραίων στοιχείων και ταραξιών εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να υπηρετήσουν την δική τους χωριστή και βίαιη ατζέντα».

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις στις οποίες σημειώθηκαν επεισόδια τις τελευταίες ημέρες, όπως η Ατλάντα, το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφια, το Ντένβερ, το Σινσινάτι, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον, το Κεντάκι και η Λούισβιλ.

Διαδηλώσεις ξέσπασαν το Σάββατο στο Ντάλας, το Σικάγο, το Σιάτλ, τη Σολτ Λέικ Σίτι και το Κλίβελαντ.

Σε ετοιμότητα 4ωρου μονάδες του στρατού
Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση το Πεντάγωνο έθεσε στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή τους από τον κυβερνήτη της Μινεσότα για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Μονάδες της Εθνοφρουράς κινητοποιήθηκαν επίσης στο Οχάιο, το Μιζούρι, το Ουισκόνσιν και το Τενεσί.

Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης περιπολικό πέρασε μέσα από το πλήθος των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, που είχαν βγει στους δρόμους για δεύτερη ημέρα, αφού την Παρασκευή έγιναν περισσότερες από 200 συλλήψεις.

«Θα μπορούσαν να τους έχουν σκοτώσει και δεν γνωρίζουμε πόσοι τραυματίστηκαν», κατήγγειλε η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάζιο- Κόρτες στο Twitter, ζητώντας να λογοδοτήσουν οι εν λόγω αστυνομικοί.

 

https://twitter.com/rob_bennett/status/1266894785375240193

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Shares