Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Φυλακές Δομοκού: Ένταση από κρατούμενους γιατί δεν δόθηκε άδεια σε έναν από αυτούς

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους είναι βαρυποινίτες κι έτσι στο σωφρονιστικό κατάστημα κλήθηκαν ενισχύσεις

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στις φυλακές Δομοκού, όταν οι περίπου 50 Αλβανοί και Άραβες κρατούμενοι στη Γ2 πτέρυγα αρνήθηκαν να πάρουν το συσσίτιο και να μπουν στα κελιά τους, με αίτημα να αρθούν οι πειθαρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί σε συγκρατουμένους τους.

Αφορμή για την διαμαρτυρία ήταν ότι δεν δόθηκε άδεια σε έναν Αλβανό κρατούμενο, ενώ ένας άλλος υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο, επειδή στο κελί του βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και δυο μεγάλα αυτοσχέδια μαχαίρια τα οποία κατασχέθηκαν. Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους είναι βαρυποινίτες κι έτσι στο σωφρονιστικό κατάστημα κλήθηκαν ενισχύσεις και αμέσως έφτασαν δυνάμεις από την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, ενώ ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρίσκονταν σε άδεια ή ρεπό ή είχε τελειώσει το ωράριό τους.

Τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Δομοκού εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες, όταν κηρύχθηκε δραπέτης ένας 48χρονος Αλβανός βαρυποινίτης που δεν επέστρεψε από άδεια στις 6 Οκτωβρίου, όπως όφειλε. Ακόμη, όμως, δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα γιατί δόθηκε άδεια σε καταδικασμένο σε ισόβια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει ανθρωποκτονίες και εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και άλλα αδικήματα.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares