Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Fuel Pass 2: Πόσο θα πέσει η τιμή στα καύσιμα με το επίδομα βενζίνης

Στα τέλη του Ιουλίου προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη νέα κάρτα καυσίμων

Ενισχυμένο αναμένεται να είναι το Fuel Pass 2, καθώς μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργείου η επιδότηση στα καύσιμα να είναι διπλάσια, καθώς και η διεύρυνση των δικαιούχων -που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τα τρία εκατομμύρια πολίτες.

Επισημαίνεται ότι το νέο Fuel Pass θα βρίσκεται σε ισχύ για τρεις μήνες από τον Ιούλιο έως και το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν για το επίδομα βενζίνης, όσοι επιλέγουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα το ποσό προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν στο πρώτο Fuel Pass.

Ειδικότερα, εάν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την ψηφιακή κάρτα για να λάβει την επιδότηση, το ποσό για το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα θα ανέλθει σε 80 ευρώ (με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε 65 ευρώ) έναντι των 45 ευρώ της προηγούμενης επιδότησης. Για τις νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης) είναι 100 ευρώ (85 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 55 ευρώ.

Για τις μοτοσικλέτες είναι 60 ευρώ (45 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό) έναντι των 35 ευρώ. Ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για τις μοτοσικλέτες είναι 70 ευρώ (55 ευρώ για τραπεζικό λογαριασμό).

Οι αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ, όπως διευκρίνισε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Δηλαδή:

  • Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Και όποιο μέλος της οικογένειας υπάρχει, προστίθενται 3.000 ευρώ.
  • Ζευγάρι με δύο παιδιά έως 39.000 ευρώ.
  • Ζευγάρι με τέσσερα παιδιά -που εδώ είναι το «ταβάνι»- έως 45.000 ευρώ

Πηγή: newmoney.gr

Shares