Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

«Φθηνότερο φυσικό αέριο ακόμα και από χώρες με πυρηνική ενέργεια» απαντά το υπουργείο

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χώρα μας αγοράζει φυσικό αέριο με τιμές του αμέσως προηγούμενου μήνα και να αναζητηθούν οι διακυμάνσεις τις τιμής του, ώστε να διαμορφωθεί μια ρεαλιστική εικόνα»


Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την χονδρική τιμή αγοράς του φυσικού αερίου, είναι σκόπιμο να επαναλάβουμε, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος ότι αυτή προκύπτει από τον μέσο όρο κάθε μήνα.

Για τον Δεκέμβριο φαίνεται καθαρά ότι είμαστε φθηνότεροι, λένε χαρακτηριστικά, ακόμα κι από χώρες με πυρηνική ενέργεια, όπως λχ η Γαλλία ή από χώρες με οργανωμένες αγορές, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία κλπ.

Συνεπώς η επίκληση της τιμής μιας επιλεγμένης περιόδου δεν εξυπηρετεί την αλήθεια ούτε την ενημέρωση των πολιτών, αλλά άλλου είδους επιδιώξεις.

Στήριξη όσο διαρκεί η κρίση
Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χώρα αγοράζει φυσικό αέριο με τιμές του αμέσως προηγούμενου μήνα και να αναζητηθούν οι διακυμάνσεις τις τιμής του, ώστε να διαμορφωθεί μια ρεαλιστική εικόνα.

Τέλος υπενθυμίζεται για ακόμα μια φορά ότι η απόφαση της κυβέρνησης για διατήρηση των τιμών ενέργειας στη λιανική σε προσιτά επίπεδα για νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες ισχύει απολύτως και για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση.

 

in.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares