Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Φρούριο» το σπίτι της Παπακώστα! Τι συμβαίνει;..

Τον «υπερφωτισμό» της κατοικίας της με σειρά προβολέων που θα διαθέτουν ανιχνευτές κίνησης όπως και αλλαγή του δημοτικού φωτισμού -κι όλα αυτά με έξοδα του δημοσίου- ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ πριν από μερικές ημέρες η υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κυρία Κατερίνα Παπακώστα με επίκληση το επικριτικό σχόλιο ενός διερχόμενου πολίτη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε μια επιλογή που προκαλεί πλήθος αποριών…Η κυρία Παπακώστα είχε αναφερθεί σε απειλές που είχε δεχθεί για την «συμφωνία των Πρεσπών» και είχε δημοσιοποιηθεί ότι της είχε αποσταλεί φάκελος κακοποιημένων γυναικών με σχετικό απειλητικό περιεχόμενο. Όμως τώρα διαπιστώνεται ότι το γραφείο της υφυπουργού είχε ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ τη μετατροπή της κατοικίας της σε …γήπεδο ποδοσφαίρου με σειρά προβολέων να το περιβάλλουν, με την αναφορά άλλου μικρο-περιστατικού που θεωρήθηκε ότι υπέκρυπτε «απειλή». Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται υπερβολική κι έρχεται σε συνέχεια άλλων παραγγελιών (ομπρέλες της τάξης των 400 ευρώ, σειρά τηλεοράσεων του γραφείου της υφυπουργού κλπ).

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο που στάλθηκε στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, όπως αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ, η κυρία Παπακώστα ανέφερε περιστατικό που συνέβη στα τέλη Ιανουαρίου στην κατοικία της στα δυτικά προάστια. Σύμφωνα με την αναφορά ο οδηγός ενός μοτοποδηλάτου πλησίασε, στις 9μμ άτομα της φρουράς της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης και τους ρώτησε «γιατί φρουρείτε δοσίλογους;». Υστερα συνέχισε κανονικά την πορεία του…

Στο έγγραφο του γραφείου της κυρίας Παπακώστα υπάρχουν αναφορές για «πιθανό σχέδιο επίθεσης, με διαφυγή του… υπόπτου μέσα στο σκότος, με αξιολόγηση χρόνου αντίδρασης των αστυνομικών από τον οδηγό του μοτοποδηλάτου». Καθώς κι ότι «εκμεταλλεύτηκε» τον ανεπαρκή δημοτικό φωτισμό. Σε ιδιόμορφες ερμηνείες της διαμαρτυρίας του διερχόμενου πολίτη για τον οποίο μάλιστα αναφερόταν ενδεικτικά ότι «είχε σκούρα ρούχα και φορούσε πολύχρωμο σκούφο».

Με βάση αυτό το μικροσυμβάν η κυρία Παπακώστα ζητά από την ηγεσία του αστυνομικού σώματος, η ΕΛ.ΑΣ να εγκαταστήσει στο σπίτι της τουλάχιστον τέσσερις προβολείς με μηχανισμούς φωτοκύτταρων στο μπροστά αλλά και στο πίσω μέρος της κατοικίας της. Όπως και να προμηθευθούν οι τοπικοί αστυνομικοί νέους ασυρμάτους, να αλλάξει ο δημοτικός φωτισμός και να υπάρχει διαρκής επιτήρηση της κατοικίας της από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Shares