Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022

Φρικιαστικές οι περιγραφές του διασώστη για την πτώση βράχου που σκότωσε γυναίκα

Ένας βράχος δεκάδων τόνων έπεσε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ιεράπετρα και σκότωσε μια 47χρονη γυναίκα, που βρισκόταν στην Αγία Φωτιά, με την οικογένειά της…

Διασώστες που πήραν μέρος στη δραματική επιχείρηση στην Ιεράπετρα καθηλώνουν με τις περιγραφές τους. Ο βράχος που έπεσε από την πλαγιά ισοπέδωσε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στοίχισε τη ζωή, σε μία μητέρα από τη Σλοβενία που βρισκόταν εκεί με την οικογένειά της. Από καθαρή τύχη σώθηκαν ο σύζυγος και ο γιος της. Η γυναίκα ήταν καταπλακωμένη με μπάζα σε εμβρυική στάση στο κρεβάτι και χωρίς εμφανή χτυπήματα ή τραύματα ή ακόμη και αίμα. Όπως φαίνεται υπέστη ασφυξία από τα οικοδομικά υλικά της ταράτσας που κατέρρευσε και έπεσαν πάνω της.

Είναι οι στιγμές που δύσκολα φεύγουν από το μυαλό σου, ειδικά όταν καταφέρνεις να σώσεις ανθρώπινες ζωές. Και μπορεί ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη, Γιώργος Τσικαλάς να έχει συμμετάσχει σε αρκετές περιπτώσεις διασώσεων μετά από σεισμούς, ωστόσο η χθεσινοβραδινή επιχείρηση στην Ιεράπετρα ήταν μια από τις δυσκολότερες, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό σου.

«Έφυγε το βουνό και έπεσε στα κεφάλια τους, ήταν φοβερό. Νομίζω ήταν πολύ τυχεροί που γλίτωσαν ο πατέρας με το γιο, δυστυχώς η 47χρονη γυναίκα εκεί που βρισκόταν δεν είχε καμμία τύχη» λέει στο cretalive.gr ο έμπειρος πυροσβέστης που από την πρώτη στιγμή μαζί με 50 άνδρες του βρέθηκαν στο πεδίο.

“Δεν είχαμε σημάδια ζωής” εξηγεί. “Όταν φτάσαμε εκεί και είδαμε το βουνό να έχει πέσει πάνω στο δωμάτιο αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το τουριστικό διαμέρισμα είχε δυο δωμάτια. Στο ένα δωμάτιο έμεναν ο 51χρονος σύζυγος μαζί με το παιδί και στο άλλο έμενε η γυναίκα. Το πρώτο δωμάτιο είχε πλακωθεί από τον πεσμένο βράχο κατά το ήμισυ – γι’ αυτό άλλωστε και σώθηκαν ο πατέρας με το γιο και από εκεί ξεκινήσαμε.

 

Χάρη στις οδηγίες που μας έδωσε ο πατέρας και αφού απεγκλωβίσαμε το παιδί, αρχίσαμε σιγά σιγά να βγάζουμε μπάζα από το διπλανό πλήρες καταπλακωμένο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες, κομπρεσέρ και υποστυλώματα, απομακρύνοντας τα μπάζα με τα χέρια φτάσαμε τελικά στην άτυχη γυναίκα, εκεί ακριβώς που είχαμε υπολογίσει ότι θα την βρίσκαμε».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σώμα της τουρίστριας ήταν σε ημιχαλαρή κατάσταση στο κρεβάτι, δείγμα πως το μοιραίο χτύπημα την βρήκε στον ύπνο πριν καν προλάβει να αντιδράσει! Οι πυροσβέστες έφτασαν τελικά στον απεγκλωβισμό της νεκρής γυναίκας δύο ώρες μετά την αρχική προσπάθεια ενώ ήταν τόση η σφοδρότητα με την οποία έπεσε ο βράχος ώστε… «κατάπιε» στο κατέβασμα του ένα τοιχίο ενός μέτρου που βρισκόταν μπροστά από το διαμέρισμα και που προφανώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ορμή ενός βουνού που έπεφτε.

Συνταρακτική είναι και η περιγραφή του αντιδημάρχου Ιεράπετρας Νεκτάριου Παπαδάκη, για την τραγωδία με την άτυχη γυναίκα από τη Σλοβενία. Όπως λέει στην ΕΡΤ το διαμέρισμα είχε δύο δωμάτια, στο ένα ήταν η άτυχη 45χρονη και στο άλλο ο σύζυγός της με το παιδί τους. Ο βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στο διαμέρισμά τους, κυρίως στο δωμάτιο που βρισκόταν η γυναίκα, ενώ έπεσε και η μεσοτοιχία και εγκλώβισε το παιδί στο πόδι του.

 

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares