Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

ΦΡΙΚΗ στην Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου…

ΦΡΙΚΗ στην Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου...

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα στη συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα με την Τουρκία, μετά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε αγορά.

Οι περισσότεροι τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε ιατρική πηγή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι η έκρηξη του παγιδευμένου – με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών- αυτοκινήτου κατέστρεψε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 14 νεκρούς.

Η πόλη ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για βομβιστική επίθεση στην Τελ Αμπιάντ. Στην πόλη αυτή γίνονται μερικές από τις σκληρότερες μάχες που λαμβάνουν χώρα μετά την έναρξη, τον Οκτώβριο, της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία κατά κουρδικής πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που αποδίδει την «επίθεση» αυτή στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν.

zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares