Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Φόβοι για πιθανή επίθεση στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια

zaporizia-1

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγορούν αλλήλους ότι σχεδιάζουν επίθεση κατά της μεγαλύτερης πυρηνικής μονάδας της Ευρώπης

Η απειλή κάποιου είδους ουκρανικού σαμποτάζ στον υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία είναι μεγάλη και λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστεί, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας δολιοφθοράς μπορεί να είναι καταστροφικές.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγόρησαν χθες αλλήλους ότι σχεδιάζουν επίθεση κατά της μεγαλύτερης πυρηνικής μονάδας της Ευρώπης.

Πολίτες άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μετά από τις κατηγορίες.

«Όταν οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι, είναι συχνά σημάδι ότι πρόκειται να το κάνουν μόνοι τους, όπως είδαμε με το φράγμα Kαχόβκα» λέει ο αναλυτής του Sky News, Dominic Waghorn.

Εκτός από τους ισχυρισμούς σε ιστολόγια και τα σχόλια του προέδρου Βολοντίμιρ Zελένσκι για τα «πιθανά εκρηκτικά» στην οροφή του κτηρίου, ένας Ρώσος σύμβουλος πυρηνικών είπε ότι αναμένεται μια ουκρανική επίθεση στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 5 Ιουλίου.

«Αυτό οδήγησε σε συναγερμό. Αυτό έκανε έναν αριθμό Ουκρανών να εγκαταλείψουν ξαφνικά τη χώρα. Βλέπουμε ουρές στο συνοριακό πέρασμα προς τη Μολδαβία, που τρέχουν για δύο μίλια και δεν το έχουμε δει για μήνες», ανέφερε ο Waghorn.

Πηγές του Sky News αναφέρουν ότι ορισμένα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από το εργοστάσιο τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: protothema.gr

Shares