Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΦΟΒΕΡΟΣ Πούτιν: “Δεν γίνεται να ΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ με τέτοια ΟΠΛΑ”… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκε χθες το φρούριο του Πέτρου και του Παύλου στην Αγία Πετρούπολη, πυροδοτώντας την παραδοσιακή καθημερινή βολή, η οποία ρίχνεται στις 12 το μεσημέρι ακριβώς.Ο Πούτιν έχει συνηθίσει να είναι έρχεται σε επαφή με διάφορα όπλα – από μαχητικά αεροσκάφη έως τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της Ρωσίας πήρε τα χέρια του σε ένα από τα δύο D-30 οβιδοβόλα που βρίσκονται μέσα στο οχυρό της Αγίας Πετρούπολης, το Κάστρο των Πέτρου και Παύλου.

“Πετύχατε τον στόχο με τη μία”, φώναξαν κάποιοι, καθώς ο Πούτιν πυροβόλησε τον κακοποιό, με τον ίδιο να απαντάει “Βεβαίως, δεν μπορείτε να αστοχήσετε με αυτό”.

Η βολή, ωστόσο, ήταν στα τυφλά, δεδομένου ότι τα δύο όπλα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τελετουργική πυροδότηση. Η παράδοση του καθημερινού «μεσημεριανού πυροβολισμού» στο φρούριο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα.
Κατά κανόνα, ρίχνουν μόνο με το ένα, ενώ το δεύτερο είναι κάτι σαν ρεζέρβα. Ωστόσο, σε ειδικές περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται και τα δύο πυροβόλα όπλα, μερικές φορές ακόμη ρίχνουν και δύο βολές.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Shares