Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Φουντώνουν οι καταλήψεις στα σχολεία! Ζητούν ολιγάριθμες τάξεις και μέτρα υγιεινής

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΣΚΕΣ
[adrotate group="4"]
 

Όπως φαίνεται τελικά οι μάσκες δεν είναι αυτές που εμποδίζουν την μετάδοση του κορωνοϊού, όσο είναι οι αποστάσεις στα σχολεία, κάτι που δεν φρόντισε να κάνει το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα δυο μέρες μετά το πρώτο κουδούνι άλλα σχολεία να έχουν κλείσει μετά από κρούσματα του ιού και άλλα να βρίσκονται υπο κατάληψη ζητώντας καλύτερες συνθήκες υγιεινής

Επιβεβαιώνεται ο Κυριάκος Βελόπουλος: Οι μαθητές ζητούν μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, οι τάξεις να μην έχουν πάνω από 15 μαθητές και να υπάρχουν οι κατάλληλες αίθουσες. Δηλαδή τα ολιγομελή τμήματα και σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να φορέσουν μάσκες. Αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται: ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας, 8ο, 2ο, 7ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Παραλίας , 12ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ.

Επίσης υπό κατάληψη είναι τα παρακάτω Γυμνάσια: 1ο Παραλίας, 12ο, 2ο  και το Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας.

«Πονοκέφαλος» για τις Αρχές παραμένει η υπόθεση με την μητέρα στην Πάτρα, εργαζόμενη σε νοσοκομείο, η οποία βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό ενώ συμμετείχε στην κατάληψη στο σχολείο του γιού της. Και αυτό διότι η ιχνηλάτηση των επαφών της αλλά και η εκτίμηση για το εύρος της διασποράς είναι αδύνατη.

Η ίδια δήλωσε ότι «δεν είμαι κατά της μάσκας, όπως λανθασμένα γράφτηκε αρχικά, αλλά ίσα ίσα δεν την αποχωρίζομαι». Η μητέρα, όπως εξήγησε, στηρίζει την κατάληψη του σχολείου του γιου της, στην οποία ο μαθητής συμμετείχε, αλλά όπως διευκρίνισε, οι μαθητές που κάνουν κατάληψη στο 2ο Λύκειο Πάτρας δεν είναι κατά της χρήσης μάσκας, αλλά κατά της χρήσης μάσκας ως μοναδικού μέτρου πρόληψης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares