Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“Φουντώνει” η ανησυχία στις ΗΠΑ: Άλλοι 1,8 εκατ. Αμερικανοί είδαν την πόρτα της εξόδου-Ξεπερνά το 19% η ανεργία…

Άλλοι 1,8 εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν την «πόρτα» της εξόδου από τις εργασίες τους, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Αναλυτές εκτιμούσαν πως οι αιτήσεις ανεργία θα έφταναν τα 1,77 εκατομμύρια…

Συνολικά ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας έφτασε τα 21,5 εκατομμύρια, καταγράφοντας άνοδο κατά 649.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το Marketwatch πιθανότατα την Παρασκευή το υπουργείο Εργασία των ΗΠΑ να ανακοινώσει πως η ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει το 19%.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τον Απρίλιο σε διάστημα 8 εβδομάδων 36 εκατομμύρια εργαζόμενοι είδαν την πόρτα της εξόδου, προσφεύγοντας στη λήψη επιδόματος. Μόνο τον Απρίλιο η οικονομία των ΗΠΑ έχασε 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που είναι και η μεγαλύτερη απώλεια σε θέσεις μισθωτής εργασίας από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν πως το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ θα φτάσει το 25% ανάλογο με εκείνο της Μεγάλης Ύφεσης. Παράλληλα υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για την αμερικανική αγορά εργασίας τονίζοντας πως «περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, εκ των οποίων ένα πολύ μεγάλο κομμάτι θα χαρακτηριστεί ως άνεργο».

 

insider.gr

Shares