Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024

Φωτιά ΤΩΡΑ στον Έβρο: Τεράστιο μέτωπο 5 χιλιομέτρων και ισχυροί άνεμοι

Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο για 13η ημέρα. Με το ενεργό μέτωπο της Κοτρωνιάς να μεγαλώνει σταδιακά καθώς οι νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή ενισχύουν την ένταση της πυρκαγιάς, η κατεύθυνση της οποίας είναι ευμετάβλητη, η Πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις που δίνουν μάχες στα μέτωπα.

Η φωτιά από την Τετάρτη (30/8) κατευθύνθηκε προς Γιαννούλη Σουφλίου χωρίς να σπάει την άμυνα των αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν περιφερειακά του οικισμού όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Μάχη αναχαίτισης δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και για τη διαφύλαξη του Μικρού (βόρειου) Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας συνδράμουν από αέρος 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Βίντεο από τον Polis 102,6

 

Στις δυνάμεις κατάσβεσης συμπεριλαμβάνονται και οι ξένες αποστολές. Δείτε βίντεο από την ομάδα των Πυροσβεστών από την Τσεχία

fotia_evros_fotia_tora_31_8_a6.jpg

fotia_evros_fotia_tora_31_8_a1.jpg

fotia_evros_fotia_tora_31_8_a2.jpg

 

ieidiseis.gr

Shares