Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Λέσβο: Η πυρκαγιά εισέβαλε σε οικισμό απειλώντας σπίτια

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό. Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν καεί ήδη δύο σπίτια.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Στο χωριό των Βατερών η φωτιά απειλεί 2 σπίτια ενώ πολλά έχουν υποστεί ζημιές. Οι ριπές ανέμου είναι συνεχείς, έχουν αντιμετωπιστεί 2 εστίες μέσα στον οικισμό που συνεχίζει να απειλείται, αλλά έχει εκκενωθεί. Ένα άλλο μέτωπο υπάρχει στο βουνό που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό. Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση, αναφέροντας πως υπάρχουν καμένα σπίτια στο χωριό Βατερά.

Το συντονιστικό της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησαν για προληπτικούς λόγους την εκκένωση του οικισμού.

Είναι τόσο πυκνός ο καπνός που ακόμα και ο ήλιος έχει κρυφτεί.

 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη – Δήμητρα Λαχουρή/πηγή: ΕΡΤ

Φωτογραφίες: Γιώργος Φωτεινός από Βατερά Λέσβου

 

Shares