Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Μέτωπο πολλών χιλιομέτρων(vid,pic)

Αυτό είναι το “επιτελικό” κράτος Μητσοτάκη !!!

Όπως έγινε γνωστό, γύρω στα μεσάνυχτα, η φορά του ανέμου στράφηκε από τις βορειοδυτικές διευθύνσεις που έπνεε σε βορειοανατολικές με την κατάσταση να βελτιώνεται ελαφρώς.

Όπως αναφέρει το cretalive το πύρινο μέτωπο που αρχικά εκδηλώθηκε μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης, ενισχύθηκε λόγω των ανέμων με ριπές που έφθαναν – σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τα 70 χιλιόμετρα ανά ώρα και κινήθηκε προς τις Μέλαμπες.

facebook/Weather News Greece

Πολύ γρήγορα οι φλόγες περικύκλωσαν το χωριό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης. Στη συνέχεια ωστόσο, η φορά του ανέμου στράφηκε και πάλι κινούμενη προς τα Σαχτούρια, τα οποία επίσης εκκενώθηκαν.

Λόγω της πυρκαγιάς κλειστός παραμένει ο δρόμος Αγία Γαλήνη – Σπήλι από τη θέση Μάνδρες και από τη διασταύρωση προς Μέλαμπες.

Όπως αναφέρει το ekriti σε  κατάσταση ετοιμότητας είναι ο Κόκκινος Πύργος, η Αγία Γαλήνη και άλλες περιοχές της Μεσαράς, καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξαπλώνουν την πυρκαγιά σε μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει νωρίτερα από την επαρχιακή οδό, γεγονός που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν οι πυροσβέστες, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν.

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ σημειώνονται εκτεταμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς καίγονται οι στύλοι της ΔΕΗ.

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΛΟ!!!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares