Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Φωτιά στην Πεντέλη: Στο Πανόραμα της Παλλήνης το τελευταίο μέτωπο που συνεχίζει να καίει

5647334

Πρέπει μέχρι το βράδυ να έχει ελεγχθεί η φωτιά και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των δημοτών μας


Στα όρια του Πικερμίου με το Πανόραμα της Παλλήνης δίνεται από το πρωί η μεγάλη μάχη με την φωτιά, με τις εναέριες και τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να δίνουν αγώνα να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που εξαιτίας των ισχυρών ανέμων δυσκολεύει την όλη επιχείρηση.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος της Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος εκεί έχει στραφεί το ενδιαφέρον όλων, καθώς πρέπει μέχρι το βράδυ η φωτιά να έχει σβήσει:
«Ανθούσα και Γέρακα η φωτιά έχει σβήσει ολοκληρωτικά με κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις που υπάρχουν σε κάποια σημεία. Στην Παλλήνη σε μεγάλο ποσοστό έχει σβήσει επίσης η φωτιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία για τις αναζωπυρώσεις. Το τελευταίο μεγάλο μέτωπο που εξακολουθεί να καίει είναι στο Πανόραμα της Παλλήνης που εκτίθεται στα όρια μεταξύ του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου προς το Πικέρμι.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, επιχειρούν τα εναέρια μέσα και τα επίγεια, δυστυχώς υπάρχει έντονος αέρας, όπως κι εχθές όμως πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί. Στον δικό μας τον δήμο έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις, έχουν καεί σπίτια και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Πρέπει μέχρι το βράδυ να έχει ελεγχθεί η φωτιά και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των δημοτών μας.

Η φωτιά έχει σβήσει και στην Πεντέλη όπως εξηγείς η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά: «Οι συνθήκες αυτή την στιγμή στον δήμο Πεντέλης είναι καλές δεν υπάρχει εστία φωτιάς. Κατά διαστήματα υπάρχουν κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις που είναι ελεγχόμενες, με αποτέλεσμα να σβήνουν γρήγορα. Στον δήμο δεν έχουμε κάποιες αναφορές για σπίτια που έχουν καεί ολοσχερώς, έχουμε όμως κατοικίες που έχουν υποστεί βλάβες ευτυχώς είναι λίγα” αναφέρει η δήμαρχος και προσθέτει :
«Σ αυτή την φάση μας ενδιαφέρει η μάχη με τις φλόγες να τελειώσει παντού το γρηγορότερο. Στην συνέχει θα πρέπει ν ασχοληθούν οι αρχές με το πως ξεκίνησε η φωτιά. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο κάτι άλλο έχει γίνει».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares